Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
15:15:11

Χαλκίδα

«Ναι» από τους επίτιμους για τον «Δημόκριτο»

Οι επίτιμοι πρόεδροι του Επιμελητηρίου Εύβοιας Γαληνός Λαουτάρης, Μιχάλης Σιδέρης και Βαγγέλης Σταύρου, σε συνάντησή τους με τον νυν πρόεδρο Γιάννη Γεροντίτη, επικρότησαν τη διακηρυγμένη πρόθεση του φορέα για αξιοποίηση του «Δημοκρίτου», μέσα από ήπιες κτηριακές παρεμβάσεις και προς συγκεκριμένη κατεύθυνση, τη λειτουργία του ως σύγχρονου εκπαιδευτικού πολυκέντρου.
Και εκτίμησαν ότι «εάν η ιδέα του Επιμελητηρίου γίνει πράξη, θα σηματοδοτήσει μια νέα χρυσή εποχή για την τοπική και όχι μόνο κοινωνία, μια εποχή δημιουργίας μιας σύγχρονης γενιάς άριστα καταρτισμένων επιχειρηματιών και επαγγελματιών».

Οι επίτιμοι πρόεδροι, έθεσαν εαυτούς στην υπηρεσία του Επιμελητηρίου σε ότι χρειαστεί στην υπηρεσία του συγκεκριμένου σκοπού.
Και στο πλαίσιο της εν εξελίξει δημόσιας διαβούλευσης της σχετικής πρότασης, κατέθεσαν τις απόψεις και προτάσεις τους αναφορικά με τους σχεδιαζόμενους τομείς και άξονες λειτουργίας του σχεδιαζόμενου εκπαιδευτικού κέντρου.

[ Σημείωση: Ο Γαληνός Λαουτάρης επιπρόσθετα παραχώρησε στο Επιμελητήριο δύο συλλεκτικά εγχειρίδια της Σχολής του «Δημοκρίτου» της περιόδου 1950. ]