Παρασκεύη 29 Μαρτίου 2024
01:32:14

Χαλκίδα

Εκδίωξη Γιώτη κατ’ αρχήν «και τα υπόλοιπα έπονται»…

Εκδιώχθηκε από τη σημερινή –μέσω τηλεδιάσκεψης- συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, ο επικεφαλής και μοναδικός εκλεγμένος σύμβουλος της παράταξης «Ελληνική Αυγή», Χαράλαμπος Γιώτης.
Δεν πρόκειται για μόνιμη αποπομπή του, τουλάχιστον προς το παρόν αλλά για εκδίωξή του από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση, εξ αιτίας της εριστικής και προσβλητικής συμπεριφοράς του.

Υπενθυμίζεται ότι οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης έχουν ζητήσει την αποπομπή του Χαράλαμπου Γιώτη από το Περιφερειακό Συμβούλιο, ως μέλους και εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής.
Σε έγγραφη απάντησή του, αυτός αντί να προσπαθήσει να απαντήσει με πολιτικά, νομικά και άλλα επιχειρήματα, επέλεξε τις ύβρεις και τις απειλές, επέδειξε απαξιωτικό ύφος και φασιστική προκλητικότητα (εξ άλλου, ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής και πρόσφατα δήλωσε σε επίσημη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ότι εκφράζει πλέον το κόμμα του Κασιδιάρη, επίσης καταδικασμένου στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης).
Τακτική που συνέχισε και κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, με πολιτικές αναφορές μίσους («τον κ. Μπασδέκη τον ενημερώνω ότι οι παππούδες μου πολέμησαν τους συμμάχους των προγόνων του», «λαϊκό δικαστήριο κάνετε;» κ.α.) και απαράδεκτες εκφράσεις («άντε ρε σούργελο» και άλλες φράσεις προς το σύνολο των περιφερειακών συμβούλων και ειδικότερα προς εκείνους της Αριστεράς, που δεν είναι δυνατό να αναπαραχθούν)
Κάπου μεταξύ αστικής ευγένειας και αναμονής για τη στάση και των άλλων Περιφερειακών Αρχών, ο Φάνης Σπανός δεν άντεξε και ζήτησε από το Προεδρείο να εξοστρακίσει τον Χαράλαμπο Γιώτη από τη συνεδρίαση, πρόταση που υπερψήφισαν όλες οι παρατάξεις (με τις προσωπικές εξαιρέσεις των Κυρμανίδη, της παράταξης Σπανού και των Αγγελοπούλου-Παπανικολάου και Κοροπούλη-Κατσιμίχα, της παράταξης Γκλέτσου).

Με το «και τα υπόλοιπα έπονται», που σημείωσε με νόημα ο Φάνης Σπανός, να δείχνει διάθεση για την αναζήτηση του τρόπου που θα οδηγήσει στην οριστική –πέραν της πολιτικής και στη φυσική- αποπομπή του περιφερειακού συμβούλου της «Ελληνικής Αυγής».