Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020
02:52:33

24°C

Χαλκίδα

Κυρίως αίθριος

Υγρασία: 40%

Άνεμος: 17.70 km/h

babis banner-02

Πήγαινε για ψάρεμα με… εκρηκτικά

Στη σύλληψη ενός 42χρονου ημεδαπού προέβησαν στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, στην περιοχή Μουρίτσα Μαλεσίνας Φθιώτιδας, για παράνομη κατοχή και μεταφορά εκρηκτικών υλών (κατά παράβαση του ν. 2168/93 και του π.δ. 413/77 περί παράνομης κατοχής και χρήσης όπλων και εκρηκτικών υλών, σε συνδυασμό με το άρ. 5 παρ. 1 του αλιευτικού κώδικα ν.δ. 420/70).
Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, εντόπισαν στην ανωτέρω περιοχή αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 42χρονος, ο οποίος αφού το ακινητοποίησε, έβγαλε από αυτό μία νάιλον σακούλα. Κατά τον έλεγχο που ακολούθησε, βρέθηκαν μέσα στη σακούλα: 5 συσκευασίες ζελατοδυναμίτιδας, συνολικού βάρους 990 gr, 1 φυτίλι μήκους 10 cm και 7 πυροκροτητές, μήκους 4 cm ο καθένας, με φυτίλια, έτοιμα προς χρήση.
Σε έλεγχο στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, βρέθηκαν: πλαστικό μπουκάλι που περιείχε θειϊκό χαλκό (γαλαζόπετρα), βάρους 500gr, ένα ζευγάρι βατραχοπέδιλα και δύο υφασμάτινες σακούλες για μεταφορά ψαριών.
Η ποσότητα των εκρηκτικών υλών με τους πυροκροτητές και τα φυτίλια, παραμένουν στο σημείο και φυλάσσονται από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χαλκίδας, μέχρι την εξουδετέρωσή τους από αρμόδιο κλιμάκιο πυροτεχνουργών.
Προανάκριση, διενεργείται από το Γ΄Λιμενικό Τμήμα Λάρυμνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας.