Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
11:10:35

Χαλκίδα

Κάθειρξη 6 ετών η τελική ποινή για το Νίκο Μίχο

Τελική ποινή κάθειρξης 6 ετών επέβαλε το δικαστήριο στο Νίκο Μίχο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για «ένταξη στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή», με αναγνωρισμένο το ελαφρυντικό «της ειλικρινούς μεταμέλειας» και για «οπλοκατοχή».

Η επιμέτρηση της ποινής των 5 ετών υπερέβαλε της εισαγγελικής πρότασης των 4 ετών και ορίστηκε στο ανώτατο όριο του προβλεπομένου πλαισίου ποινής (1 έως 5 έτη) για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση μετά ελαφρυντικού.
Παράλληλα, ο Νίκος Μίχος καταδικάστηκε και για την οπλοκατοχή, σε 2 έτη συν 1.000 ευρώ.
Με την κατά συγχώνευση οριστικοποίηση της ποινής σε κάθειρξη 6 ετών.

Η τελική ποινή των 6 ετών είναι αριθμητικά ίδια με τους 5 από τους 7 πρώην βουλευτές που καταδικάστηκαν για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και δεν τους αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό, και μόλις 1 έτος λιγότερη από την ποινή των άλλων 2 από τους 7, όταν τα προβλεπόμενο πλαίσιο ποινής τους ήταν 5 έως 10 έτη.

Προκειμένου να ολοκληρωθεί η πολύκροτη δίκη της Χρυσής Αυγής, απομένει η διαδικασία εξέτασης για το κατά πόσο η έφεση που θα ασκηθεί από τους συνηγόρους υπεράσπισης έχει ανασταλτική δύναμη. Οπότε, μεταξύ άλλων, θα αποφασιστεί εάν η ποινή του Νίκου Μίχου θα είναι εκτελεστή (σημειώνεται ότι δεν μετράει χρόνο προφυλάκισης) ή με αναστολή, έως την εκδίκαση της έφεσης.