Παρασκεύη 29 Μαρτίου 2024
15:37:12

Χαλκίδα

Ορκίστηκε Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ο Αποστόλου

Ο Βαγγέλης Αποστόλου επιστρέφει και συνεχίζει στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπως αναμενόταν.
Την επαύριο των εκλογών, το thepolisproject.gr, σε άρθρο με τίτλο «Ο Βαγγέλης Αποστόλου θα υπουργοποιηθεί και πάλι;», μεταξύ άλλων αναφερόταν:
«Επανυπουργοποίηση του Βαγγέλη Αποστόλου, κατ΄ουσία, μόνον το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μπορεί να αφορά. Δεδομένου ότι ο Ευβοέας βουλευτής είναι ο specialist του ΣΥΡΙΖΑ στα του αγροτικού τομέα.
Η 7μηνη παρουσία του στο Υπουργείο, ήταν επιτυχής [κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας για την περίοδο 2014-2020 & το νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας για την περίοδο 2014-2020, συνολικής κοινοτικής συμμετοχής ύψους 5 και πλέον δισεκατ. ευρώ και παράλληλα, ετοίμασε βασικά νομοσχέδια, όπως αυτά για τις Βοσκήσιμες Γαίες & τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς].
Συνοδεύτηκε δε, από καλή συνεργασία με τον υφυπουργό του Παναγιώτη Σγουρίδη των ΑΝΕΛ και από την απουσία οποιασδήποτε καταγγελίας ή υπαινιγμού σε ζητήματα ηθικής.
Αλλά και σε κομματικό επίπεδο, ο «προεδρικός» Βαγγέλης Αποστόλου ήταν αυτός που στην προεκλογική περίοδο «αλώνισε» την ύπαιθρο της χώρας, συμβάλλοντας στη νικηφόρα εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ με την καλή επικοινωνία και αποδοχή από τον αγροτικό κόσμο, που αποτελεί αξιοπρόσεκτο εκλογικό παράγοντα και τη δεδομένη στιγμή ήταν (και είναι) ιδιαίτερα ανήσυχος.
Θετική αξιολόγηση έργου και προσωπική-κομματική επιβράβευση, πιθανολογείται ότι επαρκούν ώστε να επανατοποθετήσουν τον Βαγγέλη Αποστόλου στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.»

Η εκτίμηση επιβεβαιώθηκε. Με τον πρωθυπουργό να τον επιλέγει και πάλι, με όλες τις εκ των υστέρων πληροφορίες να διαβεβαιώνουν ότι «ποτέ δεν έπαιξε άλλο όνομα γι' αυτό το Υπουργείο».

Μάλιστα, ο Βαγγέλης Αποστόλου αναβαθμίζεται στη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, από Αναπληρωτής Υπουργός σε Υπουργό.
Αφού, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που στην πρώτη Κυβέρνηση Τσίπρα είχε συγχωνευθεί με το υπουργείο Περιβάλλοντος - Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής και με τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του πρώην Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας σε Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης - Περιβάλλοντος & Ενέργειας, ανασυνιστάται σε αυτόνομο Υπουργείο.

Επιπλέον, ας σημειωθεί ότι, η εκ νέου υπουργοποίηση του Βαγγέλη Αποστόλου επιβεβαιώνει και ενισχύει ακόμη περισσότερο τον ηγετικό ρόλο του και στα Ευβοϊκά πράγματα σ' αυτήν τη νέα εποχή.

Η ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ της νέας Κυβέρνησης έγινε το πρωί της Τετάρτης (23 Σεπτεμβρίου). Με τον Βαγγέλη Αποστόλου προσερχόμενο να δηλώνει: «Θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια και αποτέλεσμα για να αναδείξουμε τον αγροτικό κόσμο σε βασικό εργαλείο για την παραγωγική ανασυγκρότηση» ενώ ερωτηθείς για την φορολογική επιβάρυνση των αγροτών είπε ότι «έχουμε μελετήσει την κατάσταση και τον Οκτώβριο με τα αντισταθμιστικά που θα προτείνουμε, θα απαλύνουμε το βάρος για τους αγρότες».