Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δήμος Ερέτριας και «Διάζωμα» για το Αρχαίο Θέατρο

300 και πλέον άτομα, μέλη της Κίνησης Πολιτών «Διάζωμα», θα επισκεφθούν την Ερέτρια την Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου στις 10:30 το πρωί και θα ξεναγηθούν στον αρχαιολογικό χώρο του Θεάτρου της.

Η επίσκεψη των μελών του «Διαζώματος» πραγματοποιείται καθ' οδόν για τη γενική Συνέλευσή τους, που πραγματοποιείται στα Καμμένα Βούρλα.
Πρόκειται για την εκκίνηση ενός τριήμερου οδοιπορικού, με επίκεντρο τα αρχαία θέατρα της Ερέτριας, του Ορχομενού, της Θήβας και της Χαιρώνειας, τα οποία αποτελούν τον πυρήνα και συνεκτικό ιστό της «Πολιτιστικής Διαδρομής στα αρχαία θέατρα και τα μνημεία της φύσης της Στερεάς Ελλάδας», που σχεδίασε το «Διάζωμα» και προετοιμάζουν από κοινού το Υπουργείο Πολιτισμού με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Τα μέλη του «Διαζώματος» θα υποδεχθεί στην Ερέτρια η Δήμαρχος Αμφιτρίτη Αλημπατέ, η οποία έχει προσκληθεί και θα παραστεί και στη γενική συνέλευσή τους.
Ανταποδίδοντας την τιμή της επίσκεψης και κυρίως, αναγνωρίζοντας τα οφειλόμενα από πλευράς της πόλης και της ευρύτερης περιοχής της Ερέτριας, σε ένα πολιτιστικό Σωματείο που όχι απλώς επιχειρεί να ανοίξει μια αγκαλιά για την προστασία και ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων, μα και το καταφέρνει.
Αφού, είναι η ενεργοποίηση του «Διαζώματος» που επανεκκίνησε την προσπάθεια «επαναλειτουργίας του Αρχαίου Θεάτρου της Ερέτριας, με την ανάθεση εκπόνησης μελέτης – πρότασης αποκατάστασης, τη σύσταση ειδικού «κουμπαρά» με χορηγίες και την πρόταση δημιουργίας του χάρτη των ιστορικών-πολιτιστικών διαδρομών της Στερεάς Ελλάδας..

Ώστε σήμερα, με την αρμονική συνεργασία Δήμου, Περιφέρειας και Υπουργείου να είναι έτοιμη η πλήρης και οριστική μελέτη συντήρησης, στερέωσης, αναστήλωσης και ανάδειξής του Αρχαίου Θεάτρου Ερέτριας, να έχει υποβληθεί προς έγκριση στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και να απομένει η απόφαση ένταξης και χρηματοδότησής του έργου από το νέο κοινοτικό πρόγραμμα (ΣΕΣ) για τον πολιτισμό.
Αναδεικνύοντας ένα τοπόσημο έμφορτο ιερότητας και ιστορίας, αναγεννώντας έναν πόλο πολιτισμού (με τη φιλοξενία αντάξιών του πολιτιστικών διοργανώσεων) και δημιουργώντας ένα πιστοποιημένο και ελκυστικό τουριστικό προϊόν που θα ενισχύσει την εικόνα και την οικονομία της ευρύτερης περιοχής της Ερέτριας.

Created by CUBE. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.