Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020
00:18:31

24°C

Χαλκίδα

Κυρίως αίθριος

Υγρασία: 40%

Άνεμος: 17.70 km/h

babis banner-02

Καθηγητές και γονείς μαζί με τους μαθητές

Το χαρακτήρα του πανεκπαιδευτικού αποκτάει το συλλαλητήριο στο Στρογγυλό της παραλίας, την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου στις 10:30 το πρωί, που διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Χαλκίδας. Αφού στηρίζει η Ένωση Γονέων Χαλκίδας και συμμετέχει η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Εύβοιας.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ Ε.Λ.Μ.Ε.

«Η ΕΛΜΕ Εύβοιας συμμετέχει στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια της Πέμπτης 1/10/2020, στα οποία καλεί η ΟΛΜΕ σε όλη την Ελλάδα, μαζί με μαθητές /-τριες, εκπαιδευτικούς και γονείς.
Σας καλούμε να πάρετε μαζικά μέρος στην κινητοποίηση που θα γίνει αύριο Πέμπτη 1/10/2020 και ώρα 11 π.μ., στο Στρογγυλό της Παραλίας.
Θα ακολουθήσει πορεία στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στο Δήμο Χαλκιδέων.
Η ΕΛΜΕ κηρύσσει τρίωρη διευκολυντική στάση, 11 π.μ. - 2 μ.μ. για το σκοπό αυτό.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:
•Μείωση των μαθητών ανά τμήμα, το πολύ 15 και ανάλογα με το μέγεθος της αίθουσας, έτσι ώστε να μπορούν να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις.
•Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών για την κάλυψη των ελλείψεων στα σχολεία, που προκύπτουν από τις αυξημένες ανάγκες της περιόδου.
•Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με έξοδα και ευθύνη του κράτους. Άμεση παρέμβαση σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων σε εργαζόμενο στο σχολείο ή σε μαθητή.
•Αύξηση του προσωπικού καθαριότητας με μόνιμη σχέση εργασίας, ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των σχολείων.
•Δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων.»

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

«Στηρίζουμε τα παιδιά μας στη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους.
Μαζί με τους μαθητές γονείς και εκπαιδευτικοί να δώσουμε την απάντησή μας στην υπουργό παιδείας που η μονη πρόταση που έκανε για τη λύση των προβλημάτων που δημιούργησε η πολιτική της είναι η απόφαση για το πώς θα καλυφθούν οι ώρες που χάθηκαν εξαιτίας των καταλήψεων για τις οποίες ευθύνονται υπουργείο παιδείας, δήμοι και περιφέρειες.

Απαιτούμε άμεσα:
-Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα – κανένα τμήμα με πάνω από 12-15 μαθητές ανάλογα με το μέγεθος της αίθουσας.
-Διορισμούς εκπαιδευτικών, για κάλυψη των αναγκών ώστε να ικανοποιείται η παραπάνω συνθήκη για περισσότερα τμήματα με λιγότερους μαθητές.
-Πρόσληψη άμεσα από τον δήμο του απαραίτητου προσωπικού καθαριότητας με μόνιμες σχέσεις εργασίας ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των σχολείων.
-Δημιουργία όλων των απαραίτητων δομών – προϋποθέσεων για τους μαθητές που δε μπορούν λόγω πανδημίας να παρακολουθήσουν τη δια ζώσης διαδικασία και παραμένουν περιορισμένοι στο σπίτι.
-Εξασφάλιση, από την περιφέρεια, της ασφαλούς μεταφοράς όλων των παιδιών με τους κανόνες που ισχύουν για τα ΜΜΜ.
-Κάλυψη όλων των σχολείων με αντισηπτικά, μάσκες μιας χρήσης και όλα τα απαραίτητα υλικά για τον καθαρισμό των χώρων τους.
-Δωρεάν τεστ στους εκπαιδευτικούς, στο προσωπικό και με τη σύμφωνη γνώμη των γονιών στα παιδιά.»