Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:33:05

Χαλκίδα

Νέο μαθητικό συλλαλητήριο

Σε συλλαλητήριο στο Στρογγυλό της παραλίας, την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου στις 10:30 το πρωί, καλεί η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Χαλκίδας.
Σε ανακοίνωση-προσκλητήριο, η Συντονιστική Επιτροπή χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις-καταλήψεις και τα δίκαια αιτήματά τους, καταδικάζει τα φαινόμενα απειλών και συκοφάντησης των μαθητικών αγώνων, διαβεβαιώνει ότι οι μαθητές «δεν μασάνε» και θέτει ως στόχο «ακόμα περισσότεροι, σε ακόμα περισσότερα σχολεία».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ/-ΤΡΙΩΝ

«Μαθητές και μαθήτριες από Γυμνάσια και Λύκεια της Εύβοιας ενώνουμε τη φωνή μας με τους χιλιάδες συμμαθητές μας που κινητοποιούνται πανελλαδικά για ΕΝΑ ΑΣΦΑΛΕΣ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΜΟΡΦΩΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ.

Τη βδομάδα που μας πέρασε κάναμε γενικές συνελεύσεις, μιλήσαμε με εκατοντάδες παιδιά, φτιάξαμε πανό, πραγματοποιήσαμε μαθητική πορεία στη διεύθυνση της δευτεροβάθμιας για να κάνουμε γνωστά τα αιτήματά μας που είναι ΔΙΚΑΙΑ, για αυτό και είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε συνέχεια στον αγώνα μας μέχρι να ικανοποιηθούν!

Δεν φοβόμαστε τις απειλές και τη συκοφάντηση των καταλήψεων μας από διευθυντές, ΜΜΕ ακόμα και φασίστες! Μας δίνει δύναμη η απόφαση στήριξης της Ένωσης Γονέων Χαλκίδας , των εργατικών σωματείων αλλά και πολλών καθηγητών μας!
Ξέρουμε ότι αξιοποιούν τα πάντα για να μας διασπάσουν , να μας χωρίσουν.
Είναι πρόκληση από τους διευθυντές μας οι ανακοινώσεις τους προς τους γονείς μας που τους καλούσαν να μας συνετίσουν , αποτελούν πρόκληση οι ενέργειες περιφρούρησης σχολείων από security και «άλλους», αποτελεί πρόκληση το να μη μας αφήνουν να κάνουμε γενικές συνελεύσεις! Τα fakenews για βανδαλισμούς και οι ενέργειες από εξωσχολικούς «γνωστούς-αγνώστους» που μπήκαν και βγήκαν στο 1ο ΕΠΑΛ μόνο για καταστροφές, μας πεισμώνουν, μας κάνουμε να ψυλλιαστούμε περισσότερο ποιους πονάει ο αγώνας μας! Κυβέρνηση – Υπουργείο Παιδείας και κάποιους διευθυντές!

Είμαστε ήδη νικητές! Γιατί κόντρα σε όσους μιλούσαν για «μαθητές που θέλουν να χάσουν μάθημα και κάνουν καταλήψεις «για τη μάσκα» αποδείξαμε ότι εμείς θέλουμε και ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ να προστατευτούμε από τον κορωνοϊό, έχουμε γνώμη, έχουμε κριτήριο! Γιατί δεν γίνεται μετά από 6 μήνες που είχατε καιρό να προετοιμαστείτε να μας ζητάτε να μπούμε σε ένα σχολείο σκέτη ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ και να μας θεωρείτε παράλογους που αρνούμαστε να κάνουμε μάθημα σε αίθουσες κλουβιά, χωρίς καθαρίστριες, χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας της υγείας μας. Λεφτά μπορούν να βρουν από τα 4 δις που κάθε χρόνο δίνουν στο ΝΑΤΟ για να στέλνουμε πολεμικές αποστολές όπου διατάξουν οι ΗΠΑ.
ΚΑΙ ΝΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ!

ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΙ 1 ΟΚΤΩΒΡΗ ΔΙΝΟΥΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ 10:30 ΣΤΟ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ!
ΓΙΑ ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΣΚΑ ΜΑΣ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ! ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΕΤΕ!

Απαιτούμε:
• Να λυθεί το ζήτημα με την πολύωρη χρήση μάσκας που δυσκολεύει το μάθημα. Μικρότερες διδακτικές ώρες, επαρκή διαλείμματα.
• Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη στην κατεύθυνση των 15 μαθητών στην τάξη.
• Προσλήψεις καθηγητών- να καλυφθούν όλα τα κενά.
• Επαρκές προσωπικό καθαριότητας.
• Με ευθύνη Υπουργείου Παιδείας, Περιφερειών και Δήμων να βρεθούν κατάλληλοι χώροι για σχολεία με σοβαρά κτηριακά προβλήματα όπως το ΕΠΑΛ Χαλκίδας! Οι μαθητές το διεκδικούν αυτό εδώ και πολλά χρόνια . Καιρός να γίνει!!
• Ασφαλείς, συχνές και δωρεάν μεταφορές για τους μαθητές.
• Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων
• Καμία σκέψη για κάμερες στις σχολικές αίθουσες.
• Να εξασφαλιστούν οι όροι για να πραγματοποιηθούν οι σχολικές εκδρομές ή έστω άλλες ψυχαγωγικές- εκπαιδευτικές μαθητικές δραστηριότητες.
• Να παρθούν πίσω οι συγχωνεύσεις τμημάτων που έγιναν όπως στο 3οΓΕΛ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ ΣΕ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΤΗ ΠΕΜΠΤΗ!»

E-mail επικοινωνίας: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ 3ο ΓΕΛ, 1ο & 2ο ΕΠΑΛ, 1ο ΓΕΛ, 2ο ΓΕΛ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ