Παρασκεύη 29 Μαρτίου 2024
01:02:05

Χαλκίδα

Θάνου: Σύντομη θητεία – Θετικός απολογισμός

Στον Αλέξη Τσίπρα (από τον οποίον είχε παραλάβει ως υπηρεσιακή) παρέδωσε την πρωθυπουργία (αμέσως μετά την επανεκλογή και ορκωμοσία του) η Βασιλική Θάνου.

Η καταγόμενη από τη Χαλκίδα πρόεδρος του Αρείου Πάγου, παρέμεινε στο Μαξίμου από τις 27 Αυγούστου έως και τις 21 Σεπτεμβρίου, λειτουργώντας άψογα, επιβεβαιώνοντας το αναγνωρισμένο κύρος της και δικαιώνοντας την επιλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας στο πρόσωπό της. Και βέβαια, καταγράφεται στην ιστορία ως η πρώτη – έστω, υπηρεσιακή- γυναίκα πρωθυπουργός στη χώρα μας.

Υποδεχόμενη τον πρωθυπουργό, η Βασιλική Θάνου του ευχήθηκε «κάθε επιτυχία» και τόνισε πως η χώρα έχει ανάγκη από πολιτική σταθερότητα. «Καλείστε να ευλοποιήσετε το δύσκολο έργο της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων και να οδηγήσετε τη χώρα στην οριστική έξοδο από την κρίση» υπερθεμάτισε, ενώ όσον αφορά στο προσφυγικό ζήτημα, παραδέχθηκε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας της, το πρόβλημα οξύνθηκε, όμως, «χάρη στα μέτρα που είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και εφαρμόστηκαν από την υπηρεσιακή» διαβεβαίωσε ότι «το πρόβλημα τείνει προς αποκλιμάκωση».

Από πλευράς του, ο Αλέξης Τσίπρας την συνεχάρη για την επιτυχημένη της θητεία: «Η θητεία σας ήταν σύντομη, αλλά ουσιαστική και στο προσφυγικό ζήτημα, αλλά καταφέρατε να διαχειριστείτε και όλα τα τρέχοντα με άψογο τρόπο, κυρίως την προεκλογική περίοδο» Και υπενθύμισε: «Φεύγετε καταγράφοντας μια ιστορική πρωτιά ως η πρώτη Ελληνίδα πρωθυπουργός, ένα μήνυμα για την ανάγκη να υπάρξει ίση συμμετοχή και των δύο φίλων στα ανώτατα αξιώματα».