Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020
04:28:48

24°C

Χαλκίδα

Κυρίως αίθριος

Υγρασία: 40%

Άνεμος: 17.70 km/h

babis banner-02

Εμπόδια ακόμη και για το 600άρι!...

Πολλοί είναι αυτοί από τους πληγέντες των πλημμυρών στην Κεντρική Εύβοια, που δεν έχουν ακόμη πάρει καν το πρωταρχικό επίδομα πρώτων βιοτικών αναγκών, των 600 ευρώ.

EΙΝΑΙ ΕΣΦΑΛΜΕΝΗ Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΡΦΥΩΝ-ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ;

Στη Μεσσαπία και στη Δίρφη, ο τέως αυτοδιοικητικός Θανάσης Καλαβρής επισημαίνει στον δήμαρχο Γιώργο Ψαθά, ένα σοβαρό λάθος: «Ενώ το επίδομα αυτό σύμφωνα με το άρθρο 1 της Υ.Α. 33862/16-5-2019 (ΦΕΚ1699 τ. Β΄/2019) έπρεπε να το λάβουν ανεξαιρέτως όλοι όσοι η κύρια κατοικία τους επλήγει, εσείς δεν το καταβάλατε επικαλούμενοι το άρθρο 6 της ίδιας απόφασης, που αναφέρεται σε προδιαγραφές επιδόματος για την αντιμετώπιση απλών επισκευαστικών εργασιών ή και την αντικατάσταση οικοσκευής». Και ζητάει, διόρθωση της εσφαλμένης ερμηνείας και αποκατάσταση της αδικίας.

Από πλευράς της, η Δημοτική Αρχή υπερασπίζεται την πρακτική της ως ορθή εφαρμογή των ισχυουσών διατάξεων και χαρακτηρίζει την παρέμβαση Καλαβρή ως «έωλη, προσβλητική και καθ' όλα κατακριτέα προσπάθεια μικροπολιτικής εκμετάλλευσης».

ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΔΕΚΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ;

Βουλευτές του ΚΙΝΑΛ κατέθεσαν τροπολογία που αφορά στην τροποποίηση της ισχύουσας Υπουργικής Απόφασης 33862 (ΦΕΚ Β΄ 1699/16.05.2019), που αναφέρεται στη διαδικασία χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης πολιτών που πλήττονται από φυσικές καταστροφές, έτσι ώστε δικαιούχοι του επιδόματος των εξακοσίων ευρώ να είναι κάθε νοικοκυριό του οποίου η μόνιμη κατοικία, συμπεριλαμβανομένων ανεξάρτητων κτισμάτων (βοηθητικοί χώροι, υπόγεια, αποθήκες, κοινόχρηστοι χώροι, λεβητοστάσια κ.λπ.), έχει πληγεί από φυσικές καταστροφές και περιέρχεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και όχι, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα, μόνο το νοικοκυριό του οποίο επλήγη η κύρια κατοικία, στην οποία δεν συμπεριλαμβάνονταν τα ανεξάρτητα κτίσματα (βοηθητικοί χώροι, υπόγεια, αποθήκες, κοινόχρηστοι χώροι, λεβητοστάσια κ.λπ.).

Απομένει να φανεί εάν η τροποποίηση γίνει δεκτή από την Κυβέρνηση ή εάν θα σφυρίζει αδιάφορα στα προβλήματα και στις δυσκολίες των αναποζημίωτων πληγέντων.