Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απαλλάχθηκε ο Παπακωνσταντίνου

Οι κατηγορίες περί χειραγώγησης και προκαθορισμού αποτελέσματος για στοιχηματικούς λόγους του ματς Ολυμπιακός-Ατρόμητος στις 5 Φεβρουαρίου 2015, με σκορ 2-1 υπέρ των ερυθρολεύκων, έπεσαν στο κενό.
Η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ αποφάσισε ομόφωνα την απαλλαγή των δύο ομάδων και των 14 φυσικών προσώπων, από τις όποιες κατηγορίες είχαν να αντιμετωπίσουν για το εν λόγω ματς.
Μεταξύ των απαλλαχθέντων είναι και ο τότε αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, Γιάννης Παπακωνσταντίνου.

Παρά το γεγονός ότι η ερευνήτρια της Επιτροπής, Παναγιώτα Σπανού είχε κρίνει ότι υπάρχουν ενδείξεις αλλοίωσης αποτελεσμάτων και εισηγούνταν τον υποβιβασμό Ολυμπιακού-Ατρομήτου, αλλά και τον διά βίου αποκλεισμό των μεγαλομετόχων των δύο ομάδων, το δικαστικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας αποφάσισε διαφορετικά.
Η Επιτροπή Δεοντολογίας στο σκεπτικό της αναφέρει ότι «από κανένα στοιχείο δεν προέκυψε με τον βαθμό απόδειξης που απαιτείται στην παρούσα διαδικασία, ήτοι αυτόν της ικανού βαθμού πιθανολόγησης» η κατηγορία. Μάλιστα, τονίζεται ότι «οι σχετικές περί τούτου καταθέσεις του μάρτυρα Παναγιώτη Φύσσα δεν κρίνονται πειστικές, ενέχουν αντιφάσεις μεταξύ τους και δεν επιβεβαιώθηκαν και από άλλα αποδεικτικά στοιχεία της δικογραφίας».
Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας πάντως, έχει δικαίωμα έφεσης εντός πέντε ημερών. Εφόσον δεν προχωρήσει σε αυτή την κίνηση, τότε η υπόθεση κλείνει οριστικά και αμετάκλητα.

Created by CUBE. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.