Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020
01:09:38

24°C

Χαλκίδα

Κυρίως αίθριος

Υγρασία: 40%

Άνεμος: 17.70 km/h

babis banner-02

Τηλεοπτική προβοκάτσια και securitάδες στις καταλήψεις...

Συνεχίστηκαν σήμερα (Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου) οι καταλήψεις στα 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας καθώς και στο Λύκειο Βασιλικού. Προστέθηκε δε και η κατάληψη στο Γυμνάσιο Βασιλικού.
Ενώ, μαθητές μέσω και των social media προετοιμάζουν από Δευτέρα και νέες καταλήψεις.

Αξίζει να σημειωθεί, ως προς το πώς αντιμετωπίζεται από εκπροσώπους των Αρχών και φιλικά ΜΜΕ τους, τα φαινόμενα τόσο της προβοκάτσιας από τον τηλεοπτικό ΣΚΑΪ όσο και της παρουσίας security σε σχολεία!!!

ΜΑΘΗΤΕΣ 1ου ΚΑΙ 2ου ΕΠΑΛ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: «ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΚΠΛΗΣΣΕΙ Η ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΤΟΥ ΣΚΑΪ»

Καταστροφές, βανδαλισμούς και αστυνομική παρέμβαση στην κατάληψη των 1ου και 2ου ΕΠΑΛ ανακάλυψαν στον τηλεοπτικό ΣΚΑΪ. Ειδησεογραφία που προφανώς ταιριάζει στο κανάλι αλλά που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα και την αλήθεια!

Σε ανακοίνωσή τους, οι μαθητές των 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Χαλκίδας, αναφέρουν:
«Πληροφορηθήκαμε –με έκπληξη (!;) από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ότι χθες (σ.σ. Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου) το βράδυ γκρεμίστηκε και καταστράφηκε το κτήριο του ΕΠΑΛ... Κάτι πήρε το αυτί μας επίσης, ότι η Αστυνομία με ομάδες ΟΠΚΕ μπήκαν στην κατάληψη μας και επέβαλλαν την τάξη... Κάτι βέβαια που εμείς δεν είδαμε ποτέ...
Η αλήθεια είναι ότι από χθές το βράδυ οι μαθητές, περιφρουρώντας την κατάληψη μας με ζωντανή παρουσία, συγκροτήσαμε επιτροπή καθαριότητας του σχολείου και δεν βανδαλίσαμε το οτιδήποτε. Επίσης η αλήθεια είναι πώς εδώ και δύο μέρες, κάποιοι που στην αρχή μας έλεγαν ψεκασμένους, μετά υποκινούμενους και τώρα βάνδαλους και μπαχαλάκηδες... μάλλον βγάζουν σπυριά όταν οι μαθητές διεκδικούν το σχολείο και τη μόρφωση που έχουν ανάγκη. Σε όλους αυτούς, τους συστήνουμε αντί για fake news να δείξουν τα πραγματικά μας αιτήματα σε κανά κανάλι... αλλά βέβαια και αυτοί εντολές εκτελούν!
Τους συστήνουμε να σταματήσουν να συκοφαντούν τον αγώνα μας, και επιτέλους να απαντήσουν στα δίκαια αιτήματα μας για :
• να έχουμε ασφαλή κτήρια, υποδομές και σχολείο, που δε θα είναι σαν κλουβιά, δεν θα έχουν τάξεις των 25,26,27 ατόμων
• να γίνουν όλες οι τάξεις με το περισσότερο 15 μαθητές
• να έρθουν καθηγητές για να καλυφθούν τα κενά μας
• να έχουμε καθαρίστριες-αντισηπτικά και μέτρα υγιεινής
• να έχουμε συχνά διαλείμματα και να μειωθεί η διδακτική ώρα, ώστε να μπορούμε να υποφέρουμε τη μάσκα ως μέσο προστασίας, αλλά και για να αερίζονται οι αίθουσές μας
• να μην είμαστε σα σαρδέλες μέσα στα λεωφορεία που ερχόμαστε από τα χωριά μας και τις περιοχές έξω απ΄ την πόλη της Χαλκίδας.
Οι μαθητές θα δώσουμε απάντηση στην προσπάθεια να μας τρομοκρατήσουν και να χτυπήσουν τον αγώνα μας, δυναμώνοντας ακριβώς αυτό που τους πονάει:
Τον αγώνα για τη μόρφωση που έχουμε ανάγκη, για ουσιαστικά μέτρα προστασίας στα σχολεία μας, για να ικανοποιηθούν άμεσα όλα τα αιτήματά μας!
Καλούμε όλους τους συμμαθητές μας, να καταδικάσουν την πρακτική του ΣΚΑΪ και τα παπαγαλάκια τους, την προσπάθεια τρομοκρατίας σε εμάς που αγωνιζόμαστε,να προχωρήσουμε σε μαζικές συνελεύσεις στα σχολεία μας, και να συντονιστούμε για να γίνει ο αγώνας μας πιο δυνατός και πιο μαχητικός!»

ΚΚΕ: «ΠΟΙΟΣ ΣΤΕΛΝΕΙ SECURITY ΣΤΑ ΠΡΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΧΟΛΕΙΑ;»

Κι αν αστυνομικοί δεν εμφανίστηκαν στο υπό κατάληψη σχολικό συγκρότημα (όπως ονειρεύεται και ελπίζει ο ΣΚΑΪ), εμφανίστηκαν άνδρες ιδιωτικής εταιρείας security!... Το γεγονός καταγγέλθηκε ως προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητών και καταστολής των κινητοποιήσεών τους.

Σε ανακοίνωση-καταγγελία της, η ΤΕ Ευβοίας του ΚΚΕ αναφέρει:
«Η Κυβέρνηση, ο Δήμος και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν ευθύνη για το γεγονός ότι αντί να πάρουν άμεσα μέτρα για τα δίκαια αιτήματα των μαθητών για αποσυμφόρηση των τμημάτων που φτάνουν 25, 26, 27 παιδιά ανά τάξη, να αξιοποιηθούν κατάλληλα κτίρια, να γίνουν ρυθμίσεις ωραρίου, να προσληφθούν καθηγητές, να προσληφθεί επιπλέον προσωπικό καθαριότητας, να λυθεί το πρόβλημα του συνωστισμού στα μέσα μαζικής μεταφοράς που χρησιμοποιούνται για τη μετακίνησή τους κ.ά., στήνουν επιχείρηση τρομοκράτησης των μαθητών και καταστολής των κινητοποιήσεών τους.
Συγκεκριμένα, το βράδυ της κινητοποίησης στάλθηκε ιδιωτική εταιρεία security σε σχολεία της Χαλκίδας για να εμποδίσουν βήματα των μαθητών για την οργάνωση και κινητοποίησή τους.
Εδώ και τώρα να υπάρξουν απαντήσεις από την Κυβέρνηση, το Δήμο και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για αυτή την κατάσταση, απέναντι στους μαθητές που σηκώνουν το ανάστημά τους για να διεκδικήσουν να μορφώνονται με αξιοπρέπεια, με όρους που να διασφαλίζουν την υγεία τους, αλλά και την εκπαιδευτική διαδικασία».