Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020
03:35:23

24°C

Χαλκίδα

Κυρίως αίθριος

Υγρασία: 40%

Άνεμος: 17.70 km/h

babis banner-02

Αυτοψία στο Αρχαίο Θέατρο Ερέτριας

Κλιμάκιο της κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού, αποτελούμενο από τον Μανώλη Κορρέ (ομότιμο καθηγητή Αρχιτεκτονικής της αρχαιότητας στο ΕΜΠ και τακτικό μέλος του ΚΑΣ) και την Αλίκη Μουστάκα (ομότιμη καθηγήτρια Αρχαιολογίας στο ΑΠΘ και αναπληρωματικό μέλος του ΚΑΣ), με τη συνοδεία έμπειρων στελεχών της Διεύθυνσης Αναστηλώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού, πραγματοποίησαν αυτοψία στο Αρχαίο Θέατρο Ερέτριας.

Τους υποδέχθηκαν η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Εύβοιας (και αναπληρωματικό μέλος του ΚΑΣ), Αγγελική Σίμωσι, οι αρμόδιοι αρχαιολόγοι της υπηρεσίας και συντηρητές του μνημείου.

Η αυτοψία αφορούσε στις εργασίες αναστήλωσης του Αρχαίου Θεάτρου, την εφαρμογή της Μελέτης και το λειτουργικό και αισθητικό αποτέλεσμα των επεμβάσεων, προς όφελος του Μνημείου. Αναλύθηκαν οι παρεμβάσεις, αναζητήθηκαν οι βέλτιστες λύσεις για την εξέλιξη του έργου, εξετάστηκε η πρόοδος των εργασιών και η πορεία απορροφητικότητας της χρηματοδότησης (ύψους 1,05 εκατ. ευρώ ό το ΠΔΕ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας).

[ Όπως είχε καταγραφεί στην προ ημερών ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού, με αφορμή την επίσκεψη της Υπουργού, Λίνας Μενδώνη, στο Αρχαίο Θέατρο Ερέτριας «έχουν ήδη ολοκληρωθεί εκτενείς αρχαιολογικοί καθαρισμοί, όπως και η ανάταξη και συμπλήρωση των αναλημματικών τοίχων της σκηνής. Επίσης, έχουν κατασκευαστεί μεταλλικά επαναχρησιμοποιούμενα καλούπια για όλους τους τύπους αρχιτεκτονικών μελών του μνημείου. Συνολικά, προγραμματίζεται η συμπλήρωση 580 εδωλίων με τεχνητό λίθο.» ]