Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020
03:44:16

24°C

Χαλκίδα

Κυρίως αίθριος

Υγρασία: 40%

Άνεμος: 17.70 km/h

babis banner-02

Στη γέφυρα των πλημμυρών, στο δρόμο των κινητοποιήσεων

Συγκέντρωση-κινητοποίηση διοργανώνει η Επιτροπή Κατοίκων Ληλαντίου, την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, στις 10 το πρωί στη Γέφυρα του Βασιλικού.

Στην ανακοίνωση-πρόσκληση, αναφέρεται:
«Εμείς οι πληγέντες και κάτοικοι στην περιοχή του Ληλαντίου που χτυπήθηκε από τις καταστροφικές πλημμύρες, διεκδικούμε άμεσα μέτρα αποκατάστασης των ζημιών και προστασίας της ίδιας μας της ζωής.
Η τεράστια καταστροφή που συντελέστηκε, δεν ήταν μοιραίο να συμβεί σαν αποτέλεσμα «απρόβλεπτων, ακραίων καιρικών συνθηκών». Είναι ευθύνη των φορέων του κράτους, υπουργεία, περιφέρεια, δήμος, που δεν έχουν πάρει χρόνια τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της περιοχής. Απαιτούμε από κυβέρνηση περιφέρεια και δήμο μέτρα για να σταθούμε ξανά στα πόδια μας και να μην κινδυνέψει ξανά η ζωή και το βιος μας:
-Nα αποκατασταθούν όλες οι ζημιές στο 100% χωρίς προϋποθέσεις και δάνεια.
-Να υλοποιηθούν άμεσα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά αντιδιαβρωτικά έργα.
-Να ολοκληρωθεί η απομάκρυνση της λάσπης από σπίτια, μαγαζιά και χωράφια.
-Να ολοκληρωθούν τα έργα αποκατάστασης σε υποδομές και το οδικό δίκτυο. Να καθαριστεί και να αποκατασταθεί ο αιγιαλός.
-Να δοθoύν αποζημιώσεις στο ύψος του χαμένου εισοδήματος για εργαζόμενους, καταστηματάρχες, αγρότες, κτηνοτρόφους, αλλά και ανέργους που χωρίς να έχουν εισόδημα δεν μπορούν να επιδιορθώσουν καμία ζημιά.
-Πάγωμα των χρεών σε εφορία, ΟΑΕΕ, τράπεζες, δήμο χωρίς προσαυξήσεις και τόκους.
Απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ, φόρο εισοδήματος κι αλληλεγγύης, δημοτικά τέλη και λογαριασμό νερού.
-Να ενισχυθεί το δίκτυο συγκοινωνίας για να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι που έχουν χάσει τα αυτοκίνητά τους. Να βοηθηθούν οι ηλικιωμένοι και ΑΜΕΑ.»

[ Σημειώνεται ότι στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημοτική Αρχή και λοιπές παρατάξεις υπερθεμάτισαν του περιεχομένου του ψηφίσματος που παρουσίασε η Επιτροπή. ]