Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020
04:39:30

24°C

Χαλκίδα

Κυρίως αίθριος

Υγρασία: 40%

Άνεμος: 17.70 km/h

babis banner-02

Στο χορό των μαθητικών καταλήψεων και η Χαλκίδα

Πρώτη κατάληψη σχολείου σήμερα (Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου) στη Χαλκίδα. Υπό μαθητική κατάληψη βρίσκεται από το πρωί το σχολικό συγκρότημα «Μιχελή» στην Έξω Παναγίτσα, που συστεγάζει το 3ο Λύκειο και το 7ο Γυμνάσιο της πόλης.
Οι μαθητές ζητούν ολιγομελή τμήματα, περισσότερες σχολικές αίθουσες, προσλήψεις εκπαιδευτικών αλλά και προσωπικού καθαριότητας.
Το κλίμα σε αρκετά από τα Λύκεια και τα Γυμνάσια της Χαλκίδας δείχνει ότι αύριο και μεθαύριο (Πέμπτη και Παρασκευή, 24 και 25 Σεπτεμβρίου) οι καταλήψεις θα εξαπλωθούν.
Ενώ, αύριο (Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου), στις 11:30 το πρωί στο Στρογγυλό της παραλίας, στο οποίο θα καταλήξουν πορείες από σχολεία της πόλης, πραγματοποιείται συγκέντρωση μαθητών, με σύνθημα «Και κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή... Να ακουστεί όσο πιο δυνατά γίνεται!»

Οι μαθητές έχουν επίσημα τη συμπαράσταση του δευτεροβάθμιου οργάνου εκπροσώπησης των γονέων και του συνδικαλιστικού οργάνου των δασκάλων και νηπιαγωγών της περιοχής.
Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή ανακοίνωση του συνδικαλιστικού οργάνου των καθηγητών, ωστόσο, κεντρικά, η ομοσπονδία τους δηλώνει συμμετοχή μαζί με τους μαθητές στο συλλαλητήριο της Αθήνας και ζητάει από τις κατά τόπους ενώσεις να προκηρύξουν διευκολυντικές 3ωρες στάσεις εργασίας όπου γίνουν συλλαλητήρια!

Απέναντι τους θα βρουν τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και πιθανόν, μια εισαγγελική παραγγελία για διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας στα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη, όπως παρατηρείται σε αρκετές περιοχές. Ας ελπίσουμε ότι στη Χαλκίδα τουλάχιστον δεν θα ζήσουμε προσαγωγές 15χρονων από την Αστυνομία, όπως στο Κερατσίνι....
Και βέβαια, απέναντί τους βρίσκουν την Κυβέρνηση, μετά την τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος σήμερα, επεσήμανε ότι «πέραν της πειθούς και της συνεχούς έκκλησης να μην γίνονται τέτοιες ενέργειες, που δημιουργούν πρόβλημα και στη σχολική χρονιά, αλλά και στην υγεία των ανθρώπων που προχωρούν σε καταλήψεις, εξετάζονται μέτρα ώστε να μην γίνονται τέτοιες ενέργειες»!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ 3ου ΛΥΚΕΙΟΥ & 7ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
«Εμείς οι μαθητές του 3ου Λυκείου πραγματοποιούμε κατάληψη στο σχολείο μας!
Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους συμμαθητές μας σε όλη την Ελλάδα.
Δεν κινητοποιούμαστε χωρίς λόγο, τα αιτήματα μας είναι δίκαια.
Στο σχολείο μας αντί να κάνουν περισσότερα τμήματα, συγχώνευσαν!
Τα λεωφορεία που μας φέρνουν στο σχολείο είναι γεμάτα!
Δε μπορούμε να ανεχτούμε αυτή τη κατάσταση!
Δε φτάνουν όλα αυτά! Η κυβέρνηση πέρυσι με κλειστά σχολεία πέρασε νομοσχέδιο για την εκπαίδευση βάζοντας μας τη τράπεζα θεμάτων!
Καλούμε γονείς, εκπαιδευτικούς να δυναμώσουμε τον αγώνα! Καλούμε όλα τα σχολεία της πόλης αύριο (Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου) να κάνουν κατάληψη!
Να συμμετάσχουμε όλοι στη πορεία στο Στρογγυλό στη παράλια της Χαλκίδας, στις 11.30 το πρωί!
Δε μασάμε!! Απαιτούμε:
• Να λυθεί το ζήτημα με την πολύωρη χρήση μάσκας. Μικρότερες διδακτικές ώρες επαρκή διαλλείματα
• Μείωση αριθμού μαθητών ανά τάξη στη κατεύθυνση 15 μαθητών στη τάξη
• Προσλήψεις καθηγητών
• Επαρκές προσωπικό καθαριότητας
• Με ευθύνη περιφέρειας δήμων υπουργείου να βρεθούν κατάλληλοι χώροι για σχολεία με σοβαρά κτιριακά προβλήματα
• Κατάργηση της τράπεζας θεμάτων
• Καμία σκέψη για κάμερες στις σχολικές αίθουσες
• Να εξασφαλιστούν οι όροι για να πραγματοποιηθούν οι σχολικές εκδρομές η έστω άλλες ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές μαθητικές δραστηριότητες.»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
«Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Χαλκίδας χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις των μαθητών της πόλης της Χαλκίδας.
Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων και τους γονείς να στηρίξουν τα παιδιά και τα δίκαια αιτήματά τους, που είναι και δικά μας, για ένα σχολείο που εξασφαλίζει την μόρφωση και την υγεία τους.
Την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:30 το πρωί στο Στρογγυλό στην Παραλία Χαλκίδας.»

ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
«Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας συμπαραστέκεται στον κοινό και δίκαιο αγώνα των μαθητών της πόλης μας. Όλοι μαζί εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς παλεύουμε για να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας όλων μέσα και έξω από τα σχολεία.
Απαιτούμε :
• 15 μαθητές ανά τμήμα
• πρόσληψη του απαραίτητου αριθμού εκπαιδευτικών
• μόνιμο προσωπικό καθαριότητας πλήρους ωραρίου για κάθε σχολική μονάδα
• προμήθεια υλικών καθαριότητας και απολυμαντικών
• μέτρα προστασίας στα μέσα μεταφοράς
• να μην επιτραπεί η ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος από τις τάξεις.»