Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έρχεται η πρώτη φθινοπωρινή κακοκαιρία

Προ των πυλών βρίσκεται η πρώτη κακοκαιρία του φετινού φθινοπώρου. Ο λόγος για τον «Ιανό», που θα επηρεάσει τη χώρα μας από αύριο Πέμπτη (17 Σεπτεμβρίου), εξαιτίας μιας ατμοσφαιρικής διαταραχής στην περιοχή της Κεντρικής Μεσογείου, η οποία αναμένεται βαθμιαία να ενισχυθεί σημαντικά.

Το πέρασμα της κακοκαιρίας θα διαρκέσει επί τρεις ημέρες και αναμένεται να πλήξει αρκετές περιοχές της χώρας, με την Εύβοια, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις, να επηρεάζεται από πολύ ισχυρά φαινόμενα, από το ξημέρωμα της Παρασκευής (18 Σεπτεμβρίου) μέχρι κατά διαστήματα και τις προμεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (19 Σεπτεμβρίου).
Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι έντονες βροχοπτώσεις, με κατά τόπους καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις και οι πολύ δυνατοί άνεμοι, που κατά περιοχές ενδέχεται να φτάσουν σε ιδιαίτερα θυελλώδεις.

Σημείωση: Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι λόγω της αβεβαιότητας που παρουσιάζουν οι προγνώσεις κατά τις μεταβατικές εποχές και λόγω της παρούσας θέσης της ατμοσφαιρικής διαταραχής, καθώς βρίσκεται πάνω από θάλασσα, δεν είναι ακόμη σαφής ούτε η ακριβής τροχιά που θα ακολουθήσει πάνω από τη χώρα μας ούτε εάν θα αποκτήσει τροπικά χαρακτηριστικά και θα πληροί τις προϋποθέσεις, ώστε να χαρακτηριστεί ως μεσογειακός κυκλώνας (βαρομετρικό χαμηλό γνωστό ως Medicane από την ένωση των λέξεων Mediterranean και hurricanes), κάτι ωστόσο που δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Created by CUBE. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.