Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αποχή των δικηγόρων την Τετάρτη

Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας, σε έκτακτη συνεδρίασή του, αποφάσισε ομόφωνα την αποχή των δικηγόρων μελών του από τα καθήκοντά τους για την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου, προς αποφυγή συνωστισμού στο χώρο του Δικαστικού Μεγάρου της Χαλκίδας, όπου τις προηγούμενες ημέρες διαπιστώθηκε θετικό κρούσμα κορωνοϊού.

Σημειώνεται ότι δεν απαιτείται η χορήγηση άδειας από τον Δικηγορικό Σύλλογο αναφορικά με υποθέσεις που βρίσκονται στο στάδιο της παραγραφής καθώς και για οποιαδήποτε διαδικαστική πράξη που υπόκειται σε προθεσμία (π.χ. άσκηση ενδίκων μέσων και βοηθημάτων, κατάθεση προσθήκης-αντίκρουσης, προγραμματισμένες ένορκες βεβαιώσεις, κλείσιμο φακέλου υποθέσεων νέας τακτικής διαδικασίας όπου συμπληρώνεται η προθεσμία των εκατό (100) ημερών).

Η απόφαση περί αποχής λήφθηκε με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και ειδικότερα, όλων των παραγόντων της Δικαιοσύνης, με δεδομένο ότι τα αποτελέσματα από τις δειγματοληψίες που διενεργήθηκαν την Τρίτη (15 Σεπτεμβρίου) σε δικαστές, δικαστικούς υπαλλήλους και δικηγόρους, δεν έχουν ακόμη γνωστοποιηθεί.
Ταυτόχρονα, το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του ως προς την αντιμετώπιση του όλου θέματος από τους αρμόδιους φορείς, κυρίως για την παντελή έλλειψη ενημέρωσής του, παρά τα σχετικά έγγραφα αιτήματά του, ως προς την λήψη των απαιτούμενων υγειονομικών μέτρων, προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του ιού, καθώς και των λοιπών θεμάτων που τέθηκαν υπόψη των αρμοδίων.

Σημείωση: Με απόφασή του, το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Θήβας, συντάσσεται με τη στάση των Χαλκιδέων συναδέλφων του και ανακοίνωσε επίσης, αποχή των δικηγόρων μελών του από τα δικαστήρια της Χαλκίδας, την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου.

Created by CUBE. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.