Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
20:36:16

Χαλκίδα

Φουντώνουν οι «έχθρες» στην τοπική ΝΔ

Η γενικότερη αναταραχή στο «γαλάζιο στρατόπεδο» μετά την καταψήφιση (εξ αιτίας του ότι 88 από το σύνολο των 158 βουλευτών της ΝΔ δεν πήγαν να ψηφίσουν παρά την αντίθετη κομματική γραμμή) του αιτήματος (μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση από τον εκδότη των «Παραπολιτικών» Γιάννη Κουρτάκη) άρσης ασυλίας του Πολάκη (ενός προσώπου που διατηρεί μετωπική σύγκρουση με τη ΝΔ), γίνεται εσωκομματικό θέμα και στη ΝΔ της Εύβοιας.

Από τους τρεις κυβερνητικούς βουλευτές της Εύβοιας, μόνον ο Σίμος Κεδίκογλου –όπως επαίρεται για λογαριασμό του, δημοσίευμα με φανερή την προέλευση των πηγών, τουλάχιστον- υπερψήφισε την πρόταση άρσης της ασυλίας του Πολάκη, «ακολουθώντας τη στάση του κόμματος» αλλά –όπως το διαβάζουμε εμείς- και τις επιθυμίες ενός εκδοτικού συγκροτήματος που φορές (πχ εν όψει ανασχηματισμού) τον πουσάρησε.

Θανάσης Ζεμπίλης και Σπύρος Πνευματικός, δεν παρουσιάστηκαν στη ψηφοφορία. Με το ίδιο δημοσίευμα, (χρεώνοντάς το γενικά και αόριστα σε Ευβοείς ΝΔτες) να τους αποκαλεί «άβουλα πλάσματα», να αναρωτιέται μήπως «κάνουν ανοίγματα στην Αριστερά»(!) και να υποστηρίζει με νόημα ότι η στάση τους «δεν άρεσε καθόλου στον πρωθυπουργό»...

Ο Σπύρος Πνευματικός φαίνεται ότι δεν ασχολήθηκε με το δημοσίευμα ούτε μπήκε στον κόπο να κάνει κάποια δημόσια τοποθέτηση σχετικά με το όλο θέμα...

Ο Θανάσης Ζεμπίλης –με δεδομένο τα οξυμένα πολιτικά αντανακλαστικά του- αντέδρασε στα ερεθίσματα. Ενοχλήθηκε από το δημοσίευμα και τους σκοπούς του και ένιωσε την ανάγκη να δικαιολογηθεί για την απουσία του από τη ψηφοφορία, προφανώς και εξ αιτίας της τροπής που σε κεντρικό επίπεδο έχει πάρει το θέμα.

Η ακριβής δήλωση Ζεμπίλη έχει ως εξής:
«Η απουσία μου από την πρόσφατη ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας τριών βουλευτών – μεταξύ των οποίων του Π. Πολάκη- οφείλεται σε ανυπέρβλητο και αυταπόδεικτο προσωπικό κώλυμα. Το γεγονός αυτό έχει γνωστοποιηθεί και αρμοδίως. Τέλος και σε ό,τι με αφορά δεν προτίθεμαι να απαντήσω σε υποβολιμαίες και συκοφαντικές επιθέσεις, διότι οι συμπεριφορές αυτές στερούνται ηθικού υποβάθρου και ως τέτοιες είναι ξεπερασμένες και τελεσίδικα καταδικασμένες. Δηλώνω δε, ότι εχθρός μας δεν είναι μόνο ο Π. Πολάκης, όσο κυρίως αυτά που σε επίπεδο αξιών και ήθους εκπροσωπεί.»

Με τη δήλωσή του, ο Θανάσης Ζεμπίλης απορρίπτει τα περί προσωπικής του αδράνειας και αστοχίας ή τις συνωμοσιολογικές ερμηνείες περί αποστολής μηνύματος. Επικαλείται κώλυμα (σ.σ. και όχι «κόλλημα» όπως γράφουν αστοιχείωτοι ντελιβεράδες των media) που έχει γνωστοποιήσει αρμοδίως και εκ των πραγμάτων, δεσμεύεται για την υπερψήφιση της άρσης της ασυλίας του Πολάκη, όταν το θέμα ξαναρθεί στη Βουλή, μετά την εκ νέου μήνυση Κουρτάκη.

Ο Θανάσης Ζεμπίλης απαντάει και χαρακτηρίζει τις σε βάρος του επιθέσεις ως «υποβολιμαίες και συκοφαντικές που στερούνται ηθικού υποβάθρου».

Δεν περιορίζεται όμως σ' αυτό. Με την τελευταία του φράση, είναι προφανές ότι καταλογίζει «αξίες και ήθος αλά Πολάκη» σε πρόσωπα και ομάδες και εντός των τειχών της ΝΔ, κατατάσσοντάς τους στους «εχθρούς» των αξιών και του ήθους της παράταξης (όπως κατά περιπτώσεις έχει αποδειχθεί στο παρελθόν).
Και για τον Θανάση Ζεμπίλη, οι «εχθροί» αυτοί είναι βέβαιο ότι έχουν ονοματεπώνυμο! Καθώς και οι ίδιοι, αντίστοιχα προς αυτόν αισθήματα...