Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
19:41:57

Χαλκίδα

Αύξηση υδροδοτικής δυνατότητας στην Αυλίδα

Υπογράφηκε, την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου, από τη Δήμαρχο Έλενα Βάκα και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Διασύνδεση Δεξαμενών Δ.Κ. Βαθέως».

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 80.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Και χρηματοδοτείται καθ' ολοκληρίαν από το πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών «Αντ. Τρίτσης», εκ μεταφοράς από το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος Ι».

Το έργο αφορά στη διασύνδεση της υφιστάμενης δεξαμενής στην Δημοτική Κοινότητα Βαθέως Αυλίδας με νέα δεξαμενή, που έχει ήδη κατασκευαστεί και βρίσκεται δίπλα στην υφιστάμενη.
Σκοπός της διασύνδεσης είναι η αύξηση της αποθηκευτικής δυνατότητας σε νερό, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζονται πλέον επαρκώς οι αυξημένες ανάγκες υδροδότησης σε ώρες αιχμής, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Επιπλέον, θα δίνεται η δυνατότητα εναλλακτικής τροφοδοσίας των άλλων δεξαμενών της Δημοτικής Ενότητας Αυλίδας από τη δεξαμενή Βαθέως, με την εγκατάσταση πολυβάθμιας φυγοκεντρικής αντλίας και τη διασύνδεσή της με το υφιστάμενο σύστημα τηλεχειρισμού.