Παρασκεύη 29 Μαρτίου 2024
03:32:36

Χαλκίδα

295.000 κρυμμένα τετραγωνικά και οι δηλώσεις συνεχίζονται...

Βάσει των στατιστικών ευρημάτων της 31ης Αυγούστου, έναν μήνα δηλ. προ της εκπνοής και της τελευταίας προθεσμίας (στις 30 Σεπτεμβρίου) των σχετικών δηλώσεων, στο Δήμο Χαλκιδέων είχαν επιπρόσθετα δηλωθεί και αποκαλυφθεί 295.002 ξεχασμένα/κρυμμένα τετραγωνικά ακινήτων.
Η βάση επιβολής των δημοτικών τελών του Δήμου Χαλκιδέων αυξήθηκε έτσι κατά τουλάχιστον 35% (όσο διαμορφώνεται και το μέσο ποσοστό αύξησης ανά τη χώρα), αφού από τα 850.728 δηλωμένα στο ΔΕΔΔΗΕ, τα τετραγωνικά ήδη έχουν φθάσει στα 1.145.730.
Με αποτέλεσμα και το προς είσπραξη ποσό των δημοτικών τελών στο Δήμο Χαλκιδέων να παρουσιάζεται κατ' αναλογία αυξημένο κατά 35%.

Επί αυτών των πρόσθετα αποκαλυφθέντων τετραγωνικών (συν επί των όποιων ακόμη προκύψουν έως και τις 30 Σεπτεμβρίου), ο Δήμος Χαλκιδέων θα επιβάλλει αναδρομικά από 1η Ιανουαρίου 2020, δημοτικά τέλη, δημοτικούς φόρους και τέλη ακίνητης περιουσίας. Επιβαρύνσεις που θα συνεχίσουν να χρεώνονται μέχρι διατηρήσεως των ακινήτων.
Η διαδικασία του τελικού καταλογισμού προϋποθέτει επεξεργασία έλεγχο και οριστικοποίηση των δηλώσεων των ιδιοκτητών και σε συνδυασμό με τον όγκο των συσσωρευμένων υποχρεώσεων από τα αναδρομικά 9 μηνών, είναι αμφίβολο αν η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.
Και βέβαια, η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να αποφασίσει εάν τα αναδρομικά θα αναζητηθούν εφάπαξ από τους ιδιοκτήτες, με τον άμεσο καταλογισμό τους στον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος, ή αν θα γίνουν κάποιες ευκολίες πληρωμής.

Πληροφορίες θέλουν την πλατφόρμα της ΚΕΔΕ να παραμένει ανοικτή και μετά τις 30 Σεπτέμβριου, με όσους χάσουν την προθεσμία, να καλούνται να πληρώσουν περισσότερα (δηλ. κάποιο πρόστιμο) προκειμένου να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους.