Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
16:04:07

Χαλκίδα

Με Βάσσο «στο τιμόνι» το πόλο του ΝΟΧ

Ο Αλέκος Βάσσος είναι ο νέος προπονητής της ανδρικής ομάδας και παράλληλα, μοναδικός υπεύθυνος για την λειτουργία όλων των τμημάτων και των υποδομών πόλο του ΝΟ Χαλκίδας .

Με την πρόσληψη του εγνωσμένης αξίας και εμπειρίας Αλέκου Βάσσου, η διοίκηση του ΝΟΧ ενισχύει την προσπάθεια της ανδρικής ομάδας να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα της Α2 και οργανώνει την ανάπτυξη των υποδομών του Ομίλου

Ποιος είναι ο Αλέκος Βάσσος

Ο Αλέκος Βάσσος γεννήθηκε το 1970 και είναι πτυχιούχος Πανεπιστημίου Αθηνών τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με ειδικότητα στην υδατοσφαίριση. Ξεκίνησε την αθλητική του καριέρα από τις υποδομές του ΑΝΟΓ και ήταν μέλος της ομάδας που κατέκτησε το πρωτάθλημα και το κύπελλο τις σεζόν 1987 και 1989. Επίσης έχει αγωνιστεί στον Πανιώνιο, τον Ηλυσιακό και τη Χαλκίδα.

Την προπονητική σταδιοδρομία την ξεκίνησε το 1993 στον Αρίωνα Γλυφάδας όπου δημιούργησε ακαδημίες που πρωταγωνίστησαν στα εθνικά πρωταθλήματα. Το 1997 ανέλαβε την γυναικεία ομάδα του Ηλυσιακού, την οποία ανέβασε στην Α εθνική κατηγορία. Το 1999 ανέλαβε την ομάδα της καρδιάς του, τον Πανιώνιο, που αγωνιζόταν στην Β εθνική και έφερε αμέσως την άνοδο. Παρέμεινε στην ομάδα για 7 ακόμα χρόνια με κορυφαίες στιγμές την έξοδο στο Τσαμπίονς Λιγκ και τη 4η θέση στο Λεν Τρόφι καθώς και τελικούς κυπέλλου, πρωταθλήματα ακαδημιών και ανάδειξη αθλητών που πλαισίωσαν και πλαισιώνουν χρόνια τις εθνικές ομάδες. Ύστερα δοκίμασε την τύχη του στον Ιωνικό και το Καλαμάκι, την ομάδα του οποίου ανέβασε στην Α1 για πρώτη φορά στην ιστορία της, ενώ τα τρία τελευταία χρόνια βρισκόταν ξανά στον «ιστορικό» Πανιώνιο όπου κατέκτησε και το χάλκινο μετάλλιο στο πρωτάθλημα νέων ανδρών.