Σαββάτο 10 Ιουνίου 2023
06:49:09

Χαλκίδα

Μέτρα προς διευκόλυνση της άσκησης του εκλογικού δικαιώματος

Ανοικτά Δημοτολόγιο, Ληξιαρχείο, Τμήμα Διοίκησης και ΚΕΠ στους Δήμους

Στη διάθεση των πολιτών για ενημέρωση των εκλογικών τμημάτων στα οποία ψηφίζουν ή έκδοση πιστοποιητικών, ενόψει των εκλογών της Κυριακής 20/9/2015 θα βρίσκονται οι υπάλληλοι του Δήμου Χαλκιδέων, το Σάββατο 19/9/2015 και την Κυριακή 20/9/2015.
Οι υπηρεσίες που θα λειτουργήσουν, με σκοπό την εξυπηρέτηση των δικαστικών αντιπροσώπων και των εκλογέων, είναι : το Τμήμα Διοίκησης Δήμου, τα Γραφεία Δημ. Κοινότητας Χαλκίδας και των κατά τόπους Δημοτικών Ενοτήτων, το Δημοτολόγιο και τα κατά τόπους Ληξιαρχεία, τα ΚΕΠ

Αντίστοιχες προβλέψεις λαμβάνονται και στους υπόλοιπους Δήμους της Εύβοιας.

Σε ότι αφορά στους ετεροδημότες, θα λειτουργήσει ένα (1) εκλογικό τμήμα στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας (Νεοφύτου 29), μόνο για τους ψηφοφόρους της Β΄Αθηνών και για όσους είχαν υποβάλλει σχετική αίτηση μέχρι 30/6/2015.

Τέλος, οι εκλογείς μπορούν να ενημερώνονται όλο το 24ωρο για τα εκλογικά τμήματα στα οποία ψηφίζουν από την ηλεκτρονική πύλη του Υπουργείου Εσωτερικών:http://www.ypes.gr/services/eea/eeagr/eea.htm.

Ανοικτό το Σαββατοκύριακο το Γραφείο Διαβατηρίων στην Αστυνομία

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, στο πλαίσιο της διεξαγωγής των Βουλευτικών Εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου, θα λειτουργήσουν τα Γραφεία Διαβατηρίων των Αστυνομικών Υπηρεσιών.
Το ωράριο λειτουργίας θα είναι το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου, από τις 7:30 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα και την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, από τις 7 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα.
Επισημαίνεται ότι το προσωπικό των Γραφείων θα παρέχει τις υπηρεσίες του προς το κοινό, για την παράδοση των διαβατηρίων, που έχουν ήδη εκτυπωθεί και είναι έτοιμα για να τα παραλάβουν οι δικαιούχοι τους, προκειμένου να αποτελέσουν αποδεικτικά στοιχεία ταυτότητας κατά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

Επιστροφή αδειών οδήγησης, πινακίδων και αδειών κυκλοφορίας

Επιστρέφονται από Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου, οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων) που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές, προκειμένου να διευκολυνθούν οι ψηφοφόροι που θα κινηθούν με τα δικά τους μεταφορικά μέσα για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.
Επίσης, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές Αποφάσεις, επιδοθείσες ή μη, που εκδόθηκαν κατ' εφαρμογή του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ. «περί επιβολής διοικητικών μέτρων», για τροχαίες παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέχρι και τις 17 Σεπτεμβρίου..
Εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, για τις εξής παραβάσεις: Οδήγηση υπό την επήρεια μέθης / Οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης / Παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη / Κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων / Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα.
\Οι Αποφάσεις που έχουν εκδοθεί από Δικαστικές ή άλλες Αρχές, εκτελούνται κανονικά.
Επισημαίνεται ότι για την επιστροφή των αφαιρεθέντων στοιχείων κυκλοφορίας και αδειών οδήγησης δεν απαιτείται η άμεση καταβολή του διοικητικού προστίμου, για την είσπραξη του οποίου θα ακολουθείται η τακτική διαδικασία, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 104 του Κ.Ο.Κ.