Παρασκεύη 29 Μαρτίου 2024
12:12:06

Χαλκίδα

Το «διαζύγιο» ΑΟΧ – Λάμπρου, επισημοποιήθηκε

Οι νέοι διοικούντες τον ΑΟ Χαλκίδας, επισήμως στήριζαν την παραμονή του Γιώργου Λάμπρου στην τεχνική ηγεσία της ομάδας. Και έτσι, η ανακοίνωση της λύσης της συνεργασίας των δύο πλευρών (βεβαίως, με τις απαραίτητες ευχαριστίες για το μέχρι τώρα και ευχές για το από δω και πέρα) εμφανίστηκε ως αιφνίδια.
Όμως, το κλίμα μεταξύ των δύο πλευρών δεν ήταν αίθριο κι έτσι, το γεγονός δεν χαρακτηρίζεται ως κεραυνός εν αιθρία αλλά ορθότερα, ως επισημοποίηση ενός «διαζυγίου» που προετοιμαζόταν από καιρό από τη μία πλευρά.

Οι υποψιασμένοι, δεν ήταν λίγοι. Οι διοικητικές δηλώσεις δεν είχαν περάσει το test αξιοπιστίας ούτε ως προς το προγραμματικό «θα κρατήσουμε τον περυσινό βασικό κορμό της ομάδας» που δεν τηρήθηκε, Γιατί να ίσχυαν για την περίπτωση του προπονητή;
Στην πραγματικότητα ο επαγγελματισμός του Γιώργου Λάμπρου, δεχόταν καθημερινά πιέσεις είτε από την καθυστέρηση στην έναρξη της προετοιμασίας είτε, στη συνέχεια, με την καθυστέρηση στη συμπλήρωση –εάν πρόκειται και για ενίσχυση, θα φανεί στο γήπεδο- του δυναμικού σε ποδοσφαιριστές. Αλλά και προσβολές, αφού για την απόκτηση ποδοσφαιριστών ενημερωνόταν εκ των υστέρων, όπως έχει παραδεχτεί δημόσια σε συνέντευξή του, ο αντιπρόεδρος του ΑΟΧ Γιώργος Τόλιας

Ο ίδιος που στις δηλώσεις του στον 9.65fm, όσον αφορά στο «διαζύγιο» των δύο πλευρών (μετά την κατάκτηση του –κατά κάποιο τρόπο- super cup και τις νίκες στα φιλικά), έκανε λόγο για «ασυμφωνία χαρακτήρων», ήταν σιβυλλικός ως προς την απόδοση ευθυνών με το «μπορεί να φταίμε εμείς, μπορεί να φταίει ο κ. Λάμπρου» και πήρε το βάρος της απόφασης με το «εμείς κρίναμε ότι οι δρόμοι μας έπρεπε να χωρίσουν».

Στην απομάκρυνση Λάμπρου (που επιπλέον, του ανακοινώθηκε τηλεφωνικά) είναι βέβαιο ότι αντιτίθεται η πλειοψηφία των Χαλκιδέων φιλάθλων, που εκτιμά την εργατικότητα και τις ικανότητές του Ευβοέα προπονητή που ανέβασε την ομάδα στην Γ΄ Εθνική.
Χωρίς όμως αντίκρισμα, αφού, οι φίλαθλοι του ΑΟΧ πρόσφατα μετρήθηκαν σε γενική συνέλευση και δεν αποδείχθηκαν πολλοί ενώ παρέδωσαν την ομάδα στο αμφιλεγόμενο νέο διοικητικό σχήμα, που επέλεξε να 'χει για προπονητή τον Πέτρο Δημητρίου.