Παρασκεύη 19 Απριλίου 2024
04:56:52

Χαλκίδα

«Ψήφο νέας αρχής για το ΠΑΣΟΚ και τη Χώρα»

«Η πολιτική, εκλογική και κοινοβουλευτική ενίσχυση της επιρροής του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την πολιτική και κοινωνική σταθερότητα και για την αποτελεσματική διακυβέρνηση της χώρας» είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά κατά την προεκλογική της ομιλία από τη Χαλκίδα.
Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της δημιουργίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, με τη συμμετοχή ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και άλλων μικρότερων πολιτικών κινήσεων (με διατήρηση της οργανωτικής αυτοτέλειας του κάθε σχήματος) βάσει προγραμματικών δεσμεύσεων, η Φώφη Γεννηματά χαρακτήρισε το εγχείρημα των συνεργασιών ως «τη νέα αντίληψη».
Κάλεσε όσους ανήκουν στην πολιτική και κοινωνική βάση του ΠΑΣΟΚ «να επιστρέψουν σπίτι τους». Και ζήτησε «ψήφο μιας νέας αρχής για την παράταξη και τη χώρα».

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 1: Η Φώφη Γεννηματά κάθισε στην πρώτη σειρά, δίπλα από τον πρώτο σε σταυρούς του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του Ιανουαρίου, Γιάννη Μπουροδήμο. Στην ομιλία προσήλθε πάντως, παρά το διαφαινόμενο ναυάγιο στη συζητούμενη συνεργασία και με ανοικτό το ενδεχόμενο αυτόνομης εκλογικής καθόδου του ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος τον περασμένο Ιανουάριο με το ΚΙΔΗΣΟ, Συμεών Κεδίκογλου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 2: Προνοητικότεροι των συναδέλφων τους στη ΝΔ, οι ιθύνοντες του ΠΑΣΟΚ επέλεξαν κλειστό χώρο (την αίθουσα του ξενοδοχείου «Παλίρροια») για την προεκλογική ομιλίοα της Γεννηματά στη Χαλκίδα. Όσον αφορά στον κόσμο που έδωσε το «παρών», ήταν πολύ περισσότερος αναλογικά με τη δύναμη του ΠΑΣΟΚ, κάτι που καταγράφεται μόνιμα σε προεκλογικές συγκεντρώσεις του ακόμη και τα τελευταία χρόνια της παρακμής του.