Παρασκεύη 19 Απριλίου 2024
01:33:42

Χαλκίδα

Αναγνωστάκης για Πανούση με τα καλύτερα λόγια

Υπηρεσιακή κυβέρνηση και νέοι υπουργοί, όμως τα στελέχη της κρατικής διοίκησης, όπως ο γεν. γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, παραμένουν στη θέση τους.
Κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης – παραλαβής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο Δημ. Αναγνωστάκης προσέφερε αναμνηστικό δώρο στον απερχόμενο υπουργό και προσωπικό του φίλο, Γιάννη Πανούση, συνοδεύοντάς το με τη σημείωση πως «απετέλεσε ασπίδα για την Αστυνομία» , δίνοντάς του έτσι αφορμή για την ατάκα «την ασπίδα θα τη χρειαστώ στην πλάτη, γιατί με χτυπάνε συχνά πισώπλατα».

Υπενθυμίζουμε ότι ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη στην Κυβέρνηση Τσίπρα και αγαπημένος υπουργός ΝΔ, «Ποταμιού» και ΠΑΣΟΚ, προέβαινε συστηματικά σε μπαράζ δηλώσεων που συνιστούσαν λεκτικές ακρότητες, εν πολλοίς δίχαζαν ακόμη περισσότερο τον ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου δεν είναι μέλος και υπονομεύαν–ακόμη περισσότερο από τα έργα της- την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό (όπως π.χ. ο αφορισμός περί «αριστεράς του τίποτα», ή η εκτίμηση ότι η κυβέρνηση γνώριζε για την πιθανότητα επιβολής capital controls με την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος ή η με δήθεν νομικό κάλυμμα, αναφορά περί Βαρουφάκη στα όρια της εσχάτης προδοσίας, σε αντίθεση με την πρωθυπουργική κάλυψη του πρώην υπουργού Οικονομικών από τον πρωθυπουργό από το βήμα της Βουλής κ.α. ).
Όμως, προφανώς ο γεν. γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης δεν ενοχλήθηκε και γιατί σέβεται την προσωπική φιλία (που εξ άλλου υπήρξε κριτήριο επιλογής του στη θέση αυτή) αλλά και γιατί ποτέ δεν δήλωσε αριστερός, ανανεωτικός ή ριζοσπάστης (ήταν πάντα ΠΑΣΟΚ της εκσυγχρονιστικής πορείας που οδήγησε και στη ΔΗΜΑΡ).