Παρασκεύη 29 Μαρτίου 2024
09:23:39

Χαλκίδα

«Σταθερή κυβέρνηση τετραετίας με κορμό τη ΝΔ»

«Στις 20 Σεπτεμβρίου, ψηφίζουμε σταθερή κυβέρνηση τετραετίας με βασικό κορμό τη ΝΔ, στις 21 έρχεται το χαμόγελο στα χείλη των Ελλήνων» υποστήριξε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, στο πλαίσιο προεκλογικής ομιλίας, στη Χαλκίδα.
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, από τη Χαλκίδα, συνέχισε τις επιθέσεις στον Αλέξη Τσίπρα: «Η κίνηση του να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές μετά την υπογραφή του Μνημονίου συνιστά απόφαση απόδρασης από την ευθύνη εφαρμογής του προγράμματος στήριξης της χώρας. Είπε ψέματα και τώρα θέλει να αποδράσει, προλαβαίνοντας τον λογαριασμό που θα κληθούν να πληρώσουν όλοι οι Έλληνες». Του καταλόγισε δε «καθεστωτική νοοτροπία», αφού όπως είπε «αρνήθηκε τη συνεργασία με όλους, δεν θέλησε ούτε να μας δει, ούτε να συζητήσουμε» ,
Επικρίνοντας το κυβερνητικό έργο ΣΥΡΙΖΑ, υπενθύμισε τις εξαγγελίες χωρίς αντίκρισμα και τόνισε πως «αποδεικνύεται ότι σε όλα είπε ψέματα, καθώς έγιναν τα ακριβώς αντίθετα». Και συμπλήρωσε ότι «επέβαλαν παλιές αντιλήψεις, την ώρα που μας πουλούσαν το νέο». «Τους μάθαμε, τώρα δεν τους εμπιστευόμαστε» ανέφερε, τονίζοντας ότι «η ελπίδα έδωσε τη θέση της στον φόβο».
Ο κ. Μεϊμαράκης, περιγράφοντας το δίλημμα των εκλογών, υπογράμμισε ότι «η χώρα είτε θα κάνει ένα καινούριο ξεκίνημα είτε θα συνεχίσει στο δρόμο της ανασφάλειας».
Σε ό,τι αφορά στη στρατηγική της ΝΔ, ο Βαγγ. Μεϊμαράκης έδωσε στίγμα συνεργασιών «στο δρόμο της συνεννόησης, της μετριοπάθειας, της λογικής, που τόσο έχει λείψει»,
Παράλληλα, επιβεβαίωσε την προσπάθεια στροφής της ΝΔ, διαμηνύοντας πως «στόχος του κόμματος να κατακτήσει το χώρο της κεντροδεξιάς και του μεταρρυθμιστικού κέντρου».