Παρασκεύη 29 Μαρτίου 2024
09:30:45

Χαλκίδα

Η απουσία Ακριώτη δεν συνιστά πολιτικό θέμα

Κατόπιν των απαραίτητων εξηγήσεων, η απουσία του Γιώργου Ακριώτη από τη ψηφοφορία στη Βουλή για το «3ο Μνημόνιο», δεν συνιστά πολιτικό θέμα.

Το «απών» που αντιστοιχήθηκε στον Βουλευτή Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν αποτέλεσμα ανωτέρας βίας. Αφού, όπως δηλώνει ο ίδιος: «στις 8 το πρωί, ένιωσα αδιαθεσία και αποχώρησα από τη συνεδρίαση της Βουλής
Σημειώνεται ότι, η συνεδρίαση είχε ξεκινήσει στη 1:30 μετά τα μεσάνυχτα και ολοκληρώθηκε στις 10:30 το πρωί, με τον Γιώργο Ακριώτη να αποχωρεί μιάμιση ώρα πριν τη ψηφοφορία. Και την αδιαθεσία προφανώς να προκαλείται από την πίεση και τη φόρτιση των στιγμών.

Το «απών» Ακριώτη προσμετρήθηκε στα 32 «όχι» και τα 11 «παρών», συντελώντας στην αποδυνάμωση της Κυβέρνησης που προσμέτρησε 118 «ναι», δηλ. κάτω από το αποδεκτό όριο των 120.
Ωστόσο, δεδομένου του ότι ο Γιώργος Ακριώτης είχε ψηφίσει –έστω, μετά δυσκολίας- «ναι», τόσο στις 15 Ιουλίου για την πρώτη δέσμη και στις 22 Ιουλίου για τη δεύτερη δέσμη των προαπαιτούμενων, πιθανολογείται βάσιμα ότι και στην ψηφοφορία της 14ης Αυγούστου θα τηρούσε ίδια στάση.
Κάτι που εμμέσως επιβεβαιώνει και ο ίδιος, δηλώνοντας: «στηρίζω την Κυβέρνηση γιατί είναι η μόνη που μπορεί να βγάλει τη χώρα από το τέλμα».

Και μ' αυτήν τη δήλωση, τοποθετείται και άμεσα ως προς τη στήριξη που θα παράσχει στην Κυβέρνηση, όταν αμέσως μετά τις 20 Αυγούστου ο Πρωθυπουργός θέσει θέμα ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνησή του.