Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024
19:30:45

Χαλκίδα

Λιονάκης: «Όλοι μαζί, μπορούμε καλύτερα»

Η προαναγγελθείσα εκλογή του Γιάννη Λιονάκη στη θέση του προέδρου του Επιμελητηρίου Εύβοιας, επιβεβαιώθηκε τύποις και ουσία κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του, το απόγευμα της Δευτέρας 10ης Αυγούστου.
Χωρίς αντίπαλη υποψηφιότητα, όπως αναμενόταν, ο Γιάννης Λιονάκης, σε κάλπη με μυστική ψηφοφορία, συγκέντρωσε 21 ψήφους προτίμησης επί 22 παρόντων (1 λευκό ψηφοδέλτιο), σε σύνολο 31 εκλεκτόρων-μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου.

ΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ
Το «παρών» στη συνεδρίαση-εκλογική διαδικασία, έδωσαν: 11 (από τους 12, δικαιολογημένα απών ο Νικ. Μπουρνούς) σύμβουλοι της παράταξης Λιονάκη, οι 2 σύμβουλοι της παράταξης της ελάσσονος αντιπολίτευσης [Μάχη Κολούτσου και Δημ. Μπατσακούτσας (ο οποίος πήρε τη θέση του –λόγω συνεχών απουσιών- εκπεσόντος Βασ. Ταρνανά)], ο απερχόμενος πρόεδρος Παν. Σίμωσης και οι 2 εναπομείναντες του (Γιαν. Γούδας και Χρ. Παύλου), οι παλαιότερα και πρόσφατα ανεξαρτητοποιηθέντες του μέχρι πρότινος συνδυασμού του, Γιαν. Φρουδαράκης, Γιαν. Λαλανίτης και Δέσποινα Καραμπέτσου, Θεόφ. Καρκαλής, Σοφία Βότση-Κόλλια καθώς και ο β΄ αντιπρόεδρος Γιαν. Σταθόπουλος.

ΟΙ ΑΠΟΝΤΕΣ
9 σύμβουλοι του μέχρι πρότινος συνδυασμού Σίμωση, μεταξύ των οποίων η γεν. γραμματέας Βούλα Αγιοστρατίτη και ο οικονομικός επόπτης Βαγγ. Κούκουζας, επέλεξαν –προφανώς, γνωρίζοντας το αποτέλεσμα και αρνούμενοι να αναγνωρίσουν τις εξελίξεις, που πάντως είναι αναπότρεπτες- να απέχουν της συνεδρίασης. [Με ειδική την περίπτωση του Νικ. Αίσωπου, ο οποίος φέρει «βαρύ» επώνυμο, που εμφανίστηκε στην αίθουσα μετά το τέλος της ψηφοφορίας και κατά τη διάρκεια των μετέπειτα ομιλιών, σε ρόλο καταγραφέα και αναμεταδότη κλίματος...].

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΛΙΟΝΑΚΗ
Με εμφανή την –ανθρώπινη- συγκίνηση, ο Γιάννης Λιονάκης, στην ομιλία αμέσως μετά την εκλογή του, ευχαρίστησε τους συμβούλους της παράταξής του για την από το 2011 κοινή πορεία καθώς και τους υπόλοιπους συμβούλους που τον ψήφισαν, με ειδική μνεία στον απελθόντα πρόεδρο Παναγιώτη Σίμωση, για τον οποίον ανέφερε: «υπήρξαμε αντίπαλοι, κάναμε σωστά, κάναμε και λάθη».
Χαρακτήρισε την εκλογή του «μεγάλη τιμή μα και μεγάλη ευθύνη». Υποσχέθηκε «ανοιχτά χαρτιά» σε αντίθεση με «τις αποφάσεις πίσω από κλειστές πόρτες» και «επιμελητηριακή συνείδηση» κόντρα «σε κάθε εξωθεσμική παρέμβαση».
Ζήτησε από όλους «συνεργασία». Εκτίμησε ότι η συμπαράταξη «των 21» (στην πραγματικότητα «των 22») μπορεί να δυναμώσει κι άλλο. Και έστειλε το μήνυμα: «Όλοι μαζί, μπορούμε καλύτερα».