Παρασκεύη 29 Μαρτίου 2024
02:32:32

Χαλκίδα

Στη γραμμή Τσίπρα η ΝΕ Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ

Ψήφισμα στήριξης στην κυβέρνηση εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συνεδρίαση της, τη Δευτέρα 3 Αυγούστου.

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ έχει ως εξής:

«Δηλώνουμε τη στήριξη μας στην κυβέρνηση και στο δύσκολο έργο που καλείται αυτή να επιτελέσει. Η χώρα μας βρέθηκε στο επίκεντρο μιας πρωτοφανούς επίθεσης νεοφιλελεύθερων συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης, που παρακάμπτοντας κάθε έννοια ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, δημοκρατίας, ισοτιμίας, παρακάμπτοντας πλήρως την εκπεφρασμένη βούληση του ελληνικού λαού, με απίστευτους εκβιασμούς μας ανάγκασαν να δεχθούμε μια σκληρή, δύσκολη συμφωνία. Κανείς δεν είναι ικανοποιημένος από τα μέτρα που περιέχονται στην συμφωνία, ούτε μπορεί να παραγνωρίζει, ότι αυτή αποτελεί ένα νέο μνημόνιο.
Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι ο βασικός στόχος αυτών των κύκλων ήταν και παραμένει, η κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας με κορμό την αριστερά, να αποτελέσει παρένθεση. Να αποβάλουν τη χώρα μας από την Ε.Ε και το ευρώ, πριν γίνουμε το «κακό» παράδειγμα για άλλες χώρες και λαούς.
Σε καμία περίπτωση δεν θα διευκολύνουμε αυτούς τους σχεδιασμούς, σε καμία περίπτωση δεν θα δραπετεύσουμε από τις ευθύνες μας, σε καμιά περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε όμως και σε κανένα να βάλει σε κίνδυνο την ενότητα του κόμματος.
Η κυβέρνηση ανάμεσα στην καταστροφή της χρεοκοπίας και σε μια επώδυνη συνθηκολόγηση που θα απέτρεπε όμως τα χειρότερα και θα κέρδιζε χρόνο, επέλεξε το δεύτερο, για την εξυπηρέτηση των λαϊκών συμφερόντων. Αυτά τα λαϊκά συμφέροντα θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους μένοντας πιστοί στις αρχές και τις αξίες μας.
Ανάψαμε μια σπίθα, φυτέψαμε ένα σπόρο που ανοίγει μια χαραμάδα για όλους τους λαούς της Ευρώπης. Αυτή η υπόθεση δεν μπορεί και δεν πρέπει να πάει χαμένη.
Οι δανειστές δεν ήθελαν σε καμία περίπτωση να αποτελέσει η κυβέρνηση αυτή παράδειγμα για τις υπόλοιπες χώρες στην Ευρώπη. Έτσι με μια παρελκυστική τακτική επιχείρησαν να υπονομεύσουν τη διαπραγμάτευση, έχοντας ένα σχέδιο «αριστερής παρένθεσης», σε αγαστή συνεργασία με τους ντόπιους συμμάχους τους. Το περήφανο ΟΧΙ του λαού μας στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, ματαίωσε αυτά τα σχέδια.
Με όπλο την οικονομική ασφυξία και τις κλειστές τράπεζες, μέσω ενός εκβιαστικού στραγγαλισμού και με φόβητρο μια ασύντακτη χρεωκοπία,άσκησαν αφόρητες πιέσεις με πραξικοπηματική μορφή στην κυβέρνηση και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα , προκειμένου να ενδώσει στις πιο σκληρές απαιτήσεις τους. Μια Ευρώπη πιο σκληρή όσο ποτέ άλλοτε.
Η κυβέρνηση υποχρεώθηκε, κάτω από την ασφυκτική πίεση και τους εκβιασμούς, σε μια συμφωνία που είναι σε αντίθετη κατεύθυνση από τις προγραμματικές εξαγγελίες της και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.
Για την κατάληξη αυτή, ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει με συντεταγμένο τρόπο να αναζητήσει και να εντοπίσει τις δικές του ευθύνες, να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα και να κάνει τις απαραίτητες προσαρμογές στην πολιτική του. Με τον ίδιο συντεταγμένο τρόπο και με αδιάρρηκτη την ενότητά του, τα όργανα του κόμματος να πάρουν τις τελικές τους αποφάσεις, έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στις αξίες και στο πρόγραμμά μας.
Η προσπάθεια των μελών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ο αγώνας του λαού μας, πρέπει να αποσκοπεί την απεμπλοκή από τις πολιτικές των μνημονίων, με συντεταγμένο και ενωτικό τρόπο.
Η κυβέρνηση, παρά τα ασφυκτικά πλαίσια, να συνεχίσει τη μάχη υπεράσπισης και στήριξης των κοινωνικών στρωμάτων που πλήττονται, να συνεχίσει τον αγώνα για μια άλλη διέξοδο της χώρας στην κατεύθυνση της σύγκρουσης με την διαπλεκόμενη εγχώρια ελίτ, το πελατειακό κράτος και τη γραφειοκρατία.»