Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:24:30

Χαλκίδα

Ισόβια για τη ληστεία και το θάνατο του Αντωνιάδη

Ολοκληρώθηκε στο Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Χαλκίδας, η δίκη για το φόνο του 84χρονου Δημήτρη Αντωνιάδη, με σκοπό τη ληστεία, το Σεπτέμβριο του 2014 στο σπίτι του στη Σουβάλα, με κατηγορούμενους δύο Βούλγαρους, πατέρα και γιο και δύο Έλληνες συνεργάτες τους.

Το δικαστήριο αποφάνθηκε πως το κίνητρο των τεσσάρων κατηγορουμένων δεν ήταν η δολοφονία αλλά η ληστεία, με αποτέλεσμα να μετατραπεί το κατηγορητήριο από αυτό της ανθρωποκτονίας σε ληστεία, από την οποία προήλθε και ο θάνατος του 84χρονου, όπως αναφέρεται στην απόφαση.
Ενώ δεν αναγνώρισε ελαφρυντικά στις πράξεις των κατηγορουμένων

Το δικαστήριο καταδίκασε:

- τον 51χρονο Βούλγαρο, σε ισόβια κάθειρξη για την ληστεία και 15 ημέρες φυλακή για λαθρεμπορία.

- τον 26χρονο Βούλγαρο (γιο του πρώτου) σε ποινή κάθειρξης 12 ετών για ληστεία με την επιβαρυντική περίσταση των καλλυμένων και αλλοιωμένων χαρακτηριστικών του προσώπου του, 1 έτος για επικίνδυνη σωματική βλάβη και 15 ημέρες για λαθρεμπορία.

- τον 55χρονο Έλληνα, σε ποινή κάθειρξης 8 ετών για ηθική αυτουργία στη ληστεία, καθώς και στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων για 5 χρόνια.

- τον 38χρονο Έλληνα, σε ποινή κάθειρξης 8 ετών για ηθική αυτουργία στη ληστεία και 15 ημέρες για προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών για αποκλειστική χρήση.

Η απόφαση έχει ανασταλτικό χαρακτήρα έως της εκδίκασης της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, μόνον για τον 38χρονο, με την καταβολή χρηματικής εγγύησης 3.000 ευρώ, την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και την υποχρέωση παρουσίασης μία φορά το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα.
Οι πρώτοι τρεις των καταδικασθέντων επέστρεψαν στις Φυλακές.