Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
00:34:40

Χαλκίδα

Υπέρ της «μονιμοποίησης» Μεϊμαράκη και ο Σίμος

Κερδίζει έδαφος η ιδέα της παραμονής του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στο τιμόνι της ΝΔ και απομακρύνεται η προοπτική να στηθούν άρον- άρον κάλπες για να αναδειχθεί ο επόμενος πρόεδρος του κόμματος.

Το πρώτο τεστ που έγινε με την πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών από βουλευτές της ΝΔ (ως αντίδραση στις πληροφορίες που διακινήθηκαν περί δρομολόγησης των διαδικασιών εκλογής του επόμενου αρχηγού του κόμματος για τις 30 Αυγούστου) εκρίθη επιτυχές, καθώς σχεδόν 60 από τα 76 μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας συνυπέγραψαν, ενόψει της προγραμματισμένης για την Παρασκευή συνεδρίασης της «γαλάζιας» Πολιτικής Επιτροπής, κείμενο με το οποίο ζητείται να μην προχωρήσουν οι διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου εντός της θερινής περιόδου(ή κατ' άλλους μέχρι τη σύγκληση του επόμενου τακτικού Συνεδρίου του κόμματος που πρόκειται να συγκληθεί προς το τέλος της άνοιξης του 2016).

Με δεδομένο ότι η ισχυρότατη πλειοψηφία μελών του ανώτερου κομματικού οργάνου της «γαλάζιας» παράταξης, αλλά και οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και -εκών άκων αυτός- Αντώνης Σαμαράς, τάσσονται υπέρ της παράτασης της θητείας του, ο Βαγέλης Μεϊμαράκης παραμένει στο κομματικό τιμόνι, με πλήρη νομιμοποίηση και χωρίς τις επιφυλάξεις και τους περιορισμούς του «μεταβατικού» αρχηγού. Με τον ίδιον να κάνει χρήση αυτής της «ελευθερίας» με τη στρατηγικής σημασίας δήλωσή του για ΝΔ κόμμα του «κοινωνικού μεταρρυθμιστικού χώρου», δήλωση που συνιστά μετατόπιση από την εθνικιστική δεξιά της ΝΔ αλά ΠΟΛΑΝ του προκατόχου του.

Υπενθυμίζεται ότι η πρωτοβουλία της συλλογής υπογραφών έγινε μετά την τοποθέτηση Μεϊμαράκη περί αλλαγής της διαδικασίας εκλογής ώστε να συμμετέχουν σε αυτή μόνον εγγεγραμμένα κομματικά μέλη και όχι ο «κάθε περαστικός που δίνει δύο ευρώ για να ψηφίσει». Ενώ, στο υπογραφέν κείμενο επισημαίνει μεταξύ άλλων η ανάγκη για εκκαθάριση του μητρώου των μελών του κόμματος, προτού να στηθούν κάλπες για την εκλογή αρχηγού, είτε με τη μια είτε με την άλλη διαδικασία.

Μεταξύ των βουλευτών της ΝΔ που υπέγραψαν το κείμενο, συμπεριλαμβάνεται και ο Ευβοέας Σίμος Κεδίκογλου.