Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
11:59:57

Χαλκίδα

Συλλαλητήριο από το ΠΑΜΕ στη Χαλκίδα

Συλλαλητήριο ενάντια στη ψήφιση της δεύτερης δέσμης των προαπαιτούμενων για το 3ο Μνημόνιο πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ την Τετάρτη 22 Ιουλίου στις 7:30 το απόγευμα στα Φανάρια της Νεάπολης στη Χαλκίδα.

Σε μήνυμά της, η Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ καλεί σε
«μαζική, μαχητική απάντηση ενάντια στο πακέτο μέτρων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ που έχει και την πλήρη στήριξη των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ.
Να ξεσηκωθούμε ενάντια στη συνεχιζόμενη σφαγή των δικαιωμάτων μας
Τα μέτρα αυτά θα προστεθούν πάνω σ' αυτά των δύο προηγούμενων μνημονίων και θα ενισχύσουν παραπέρα την φτωχοποίηση της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.
Κανείς δεν μένει εκτός της επίθεσης του κεφαλαίου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των πολιτικών δυνάμεων που τους υπηρετούν. Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, η φτωχή αγροτιά, είναι τα θύματα αυτής της πολιτικής που επιδιώκει τη καπιταλιστική ανάκαμψη, την θωράκιση της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων.
Να μην επιτρέψουμε την εξαθλίωση των εργατικών λαϊκών οικογενειών
Στην περιοχή μας έχουμε ήδη βιώσει τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής.
Χιλιάδες αντιμετωπίζουν τον εφιάλτη της ανεργίας με ελάχιστα μέτρα προστασίας αυτών και των οικογενειών τους. Χιλιάδες άλλοι αντιμετωπίζουν την επίθεση της εργοδοσίας στους χώρους δουλειάς με απλήρωτους μισθούς, μειώσεις και εκ περιτροπής εργασία.
Να μη μείνει η επίθεση, αναπάντητη!
Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη και του συμμάχους της να ισχυροποιήσουν τη κοινή δράση, τον αγώνα τους, να αντιπαρατεθούμε στη νέα βάρβαρη αντιλαϊκή συμφωνία και στα εξοντωτικά μέτρα. Απέναντί μας έχουμε τον κοινό εχθρό τα μονοπώλια, την ΕΕ, το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα και την εξουσία τους.
Έχουμε τη δύναμη, με την μαζικοποίηση των αγώνων, να φέρουμε τα πάνω κάτω, να διεκδικήσουμε άμεσα μέτρα ανακούφισης και ανάκτηση απωλειών, να αποκρούσουμε την επίθεση σε κάθε εργοστάσιο και χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, σε κάθε χωριό, σε κάθε εργατική-λαϊκή γειτονιά.»