Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
11:43:55

Χαλκίδα

Από την Κέρκυρα στη Χαλκίδα για την Αγία Παρασκευή

Στο φετινό πρόγραμμα του εορτασμού της Πολιούχου Αγίας Παρασκευής συμμετείχε και η Κερκυραϊκή Φιλαρμονική Εταιρεία «Μάντζαρος».

90 μέλη της (μαζί με 60 μέλη της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Χαλκίδας), την παραμονή της εορτής, το Σάββατο 25 Ιουλίου, συνόδευσαν παιανίζοντας, τη λιτανεία της Εικόνας από τον ναό στο «Στρογγυλό» της Παραλίας καθώς και στη διαδρομή της επιστροφής.

Ανήμερα, του εορτασμού της Αγίας Παρασκευής, την Κυριακή 26 Ιουλίου και μετά το τέλος της εκκλησιαστικής λειτουργίας, στις 11.30 το πρωί, τα 90 μέλη της Φιλαρμονική Εταιρείας «Μάντζαρος» θα παρελάσουν στην παραλία της Χαλκίδας, από το Κόκκινο Σπίτι έως την παλαιά γέφυρα και εν συνεχεία θα επιστρέψουν στο "Στρογγυλό", όπου θα πραγματοποιήσουν μουσική επίδειξη.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, στις 9.15, στην πλατεία Μάλλιου (Κόκκινο Σπίτι), θα δοθεί μεγάλη συναυλία προς τιμή της Πολιούχου Χαλκίδας, Αγίας Παρασκευής, από την Φιλαρμονική Εταιρεία «Μάντζαρος», υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού της, Σωκράτη Άνθη. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.