Παρασκεύη 19 Απριλίου 2024
02:28:56

Χαλκίδα

Παύονται οι διοικητές των Νοσοκομείων

Παύονται όλοι οι διοικητές και οι αναπληρωτές διοικητές των Δημόσιων Νοσοκομείων, με τροπολογία που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Ως λόγος, σύμφωνα με τα όσα αναγράφονται στην τροπολογία, (δεν θα υπάρξει προσωπική κρίση και αξιολόγηση ακαταλληλότητας για έκαστο παυθέντα αλλά) αναφέρεται το ότι «η προηγούμενη αξιολόγηση και επιλογή των υποψηφίων διοικητών δεν έγινε με βάση τα προσόντα τους, αλλά η σχετική επιτροπή επιλογής περιορίστηκε απλώς στη σύνταξη προσχηματικού, αλφαβητικού και όχι αξιολογικού καταλόγου με αποτέλεσμα ο διορισμός τους να μην χαρακτηρίζεται από διαφάνεια και αξιοκρατία».
Στην τροπολογία προβλέπεται ότι οι απερχόμενοι διοικητές δεν θα λάβουν αποζημίωση, ενώ ταυτόχρονα ξεκινούν άμεσα οι διαδικασίες για τον διορισμό νέων διοικητών και αναπληρωτών διοικητών, «διετούς θητείας σύμφωνα με τα αξιολογικά κριτήρια της παρ.2 του άρθρου 2 του Ν.4052/2012».

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

1. «Με τροπολογία στο σχέδιο νόμου για την ιθαγένεια».
Παθολογική πάθηση του παρελθόντος αλλά και του τρέχοντος κοινοβουλευτικού μοντέλου (παρά τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν αντιπολίτευση και παρά τις υποσχέσεις της Προέδρου της Βουλής)

2. «Διορισμός νέων διοικητών και αναπληρωτών διοικητών, με τα αξιολογικά κριτήρια της παρ.2 του άρθρου 2 του Ν.4052/2012».
Τα αξιολογικά κριτήρια (τίτλοι σπουδών, εξειδικεύσεις, επιτροπή αξιολόγησης κλπ) περιλαμβάνονται στις παρ. 4 & 5 του άρθρου 2 του Ν.4052/2012 Κα άρα, επί της ουσίας δεν προσδιορίζονται τα κριτήρια των νέων επιλογών.
Πιθανότατα λοιπόν, έχει βάση η πληροφόρηση περί διετούς θητείας των νέων διοικητών και αναπληρωτών διοικητών με παράλληλη –σ' αυτό το διάστημα-επεξεργασία αξιοκρατικού και εφαρμόσιμου συστήματος επιλογής.
Πρόκειται στην πράξη για επανάληψη της παλαιόθεν πελατειακής και κομματικής πρακτικής, αυτήν τη φορά «πρώτη φορά αριστερά». Αν και ορθότερα, συνυπολογιζομένης της πολιτικής καταγωγής και διαδρομής του Υπουργού, πρόκειται για «το ΠΑΣΟΚ που κρύβουμε όλοι μέσα μας» και που ροκανίζει και τα σωθικά του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ.

3. Α) Θεωρούσα εξ αρχής την τοποθέτηση –επαναφορά Καρούζου στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, ως κατακριτέα επανάληψη μιας προβληματικής πρώτης θητείας
3. Β) Αγνοώ το έργο του δικού μας Τάσου Σεπετή στο Νοσοκομείο Λαμίας. Γνωρίζω μόνον ότι η επιλογή του ήταν αποτέλεσμα της πίεσης του ΠΑΣΟΚου Συμεών Κεδίκογλου για την ενδοοικογενειακή και ενδοσυγκυβερνητική ισορροπία, μετά την επιβολή Καρούζου στη Χαλκίδα κατ' επιταγήν της επιθυμίας του ΝΔτη Σίμου Κεδίκογλου.
3. Γ) Αντίθετα, είναι κοινά αποδεκτή η θετική κρίση για τα πεπραγμένα του δικού μας Κώστα Ρουσόπουλου (φωτογραφία) στο Νοσοκομείο Λειβαδιάς - Θήβας. Επιλογή χωρίς την πίεση των κομματικών παικτών, με ήθος και διάθεση που προεξοφλούσαν την επιτυχία του.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Η παραμονή Ρουσόπουλου θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ακόμη και ως άλλοθι στον κομματικό οίστρο του Κουρμπλή. Μόνον που δεν χρειάζεται άλλοθι ο Υπουργός, στα δικαστήρια θα συρθεί απρόσωπα το Ελληνικό Δημόσιο και τις αποζημιώσεις που θα επιδικαστούν θα τις πληρώσουν οι πολίτες...