Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
19:51:22

Χαλκίδα

Το 70% του ΠΑΣΟΚ στην Εύβοια με τη Γενηματά ;

15 και πλέον κάλπες θα στήσει η Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ ώστε τα μέλη της να ψηφίσουν για την εκλογή νέου/-ας προέδρου του κόμματος.

Μια Νομαρχιακή που πλέον έχει 2 στελέχη της, τον Δημήτρη Πιτερό από την Κύμη και την Ευαγγελία Μανή από την Αμάρυνθο, εκλεγμένα στην Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος.

ΠΟΙΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ
Σύμφωνα με την απόφαση του συνεδρίου, δικαίωμα για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα θα έχουν όσοι ψήφισαν κατά την εκλογή συνέδρων καθώς και όσοι θέλουν και είναι εγγεγραμμένοι στο δημοτολόγιο.

Η πλευρά της Φώφης Γεννηματά έχει θέσει θέμα το μητρώο να παραμείνει ανοιχτό και να δίνεται η δυνατότητα σε κάθε φίλο του ΠΑΣΟΚ να μπορεί να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, χωρίς να πρέπει να μεταφερθεί εκεί όπου ψηφίζει στις εθνικές εκλογές αλλά να εγγράφεται σε ειδικό κατάλογο και να συμπληρώνει σχετική αίτηση εγγραφής. Σε μια τέτοια περίπτωση, λογικά θα υπάρξει μεγαλύτερη προσέλευση κομματικών φίλων.

Η πλευρά των Λοβέρδου και Κωνσταντινόπουλου (στο παρασκήνιο κυκλοφορεί η πληροφορία ότι οι δύο έχουν ήδη συμφωνήσει να συνεργαστούν στην περίπτωση που υπάρξει δεύτερος γύρος) θέλουν να ισχύσει αυστηρά η απόφαση του συνεδρίου και να ψηφίσουν μόνο όσοι είναι ήδη στο μητρώο και όσοι θέλουν με βάση το δημοτολόγιο.

Είναι λογικό πως η όποια απόφαση γι' αυτό το ζήτημα θα επηρεάσει και το αποτέλεσμα.

ΠΟΙΑ Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ
Πάντως, είτε έτσι είτε αλλιώς, το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου στη μάχη της διαδοχής έχει πιθανολογηθεί ότι θα δίνει σοβαρό προβάδισμα στη Φώφη Γενηματά.
Οι εκτιμήσεις κεντρικά τη δίνουν μπροστά με ποσοστό άνω του 40%.
Ωστόσο, λογικά θα χρειαστεί και δεύτερος γύρος, με πιθανότερους αντιπάλους τη Γενηματά και τον Ανδρέα Λοβέρδο. Με τη συμμαχία του δεύτερου με τον Κωνσταντινόπουλο και τη στήριξή του από το μηχανισμό Ανδρουλάκη, να περιπλέκουν τα πράγματα...

Δική μας πρόβλεψη, ότι το ποσοστό της Γενηματά στον πρώτο γύρο στην Εύβοια θα είναι πολύ πιο αυξημένο του πανελλαδικού της, θα φτάσει γύρω στο 70%.