Παρασκεύη 19 Ιουλίου 2024
12:52:59

Χαλκίδα

Αποχώρησε από το «Ποτάμι» ο Δημ. Τούσης

Την αποχώρησή του από το «Ποτάμι» ανακοίνωσε ο πολιτευτής Εύβοιας Δημήτρης Τούσης, μια ημέρα πριν τον ερχομό του Σταύρου Θεοδωράκη στη Χαλκίδα για την υπόθεση.
Ο Δημήτρης Τούσης, επικαλούμενος και τις συντηρητικές πολιτικές ρίζες του, αρνείται συμμετοχή στο νέο εγχείρημα της λεγόμενης Κεντροαριστεράς.

Η ανακοίνωσή του, έχει ως εξής:
«Προερχόμενος από κάποιο άλλο χώρο ασχολήθηκα πιο ενεργά με ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ από την ίδρυση του ως απλός εθελοντής πιστεύοντας σε κάτι καινούριο! Το Ποτάμι και ο Σταύρος Θεοδωράκης ενώ αρχικά είχαν αξιόλογα άτομα, τόσο σε όλη την χώρα όσο και σε επίπεδο νομού, δεν κατάφεραν.....
;να πετύχουν τους στόχους που είχαν τεθεί στα συνέδρια του κινήματος και όλοι είχαμε πιστέψει σε αυτό και αγωνιστήκαμε με όρεξη και διάθεση προσφοράς, καθώς πολύ γρήγορα αποδείχτηκε μια απο τα ίδια, δώσαμε αρκετές ευκαιρίες περιμένοντας να αλλάξει κάτι, μάταια, ενώ επίσης αρχικά το κόμμα είχε την ταυτότητα του μεσαίου χώρου στην συνέχεια πήρε στροφή προς τα αριστερά, με την οποία ποτέ δεν συμφώνησα και είχα εκφράσει στα όργανα του κινήματος.
Το ότι πίστεψα σε ένα νέο εγχείρημα δεν σημαίνει πως θα ακολουθώ τις επιλογές του αρχηγού του σε νέα πειράματα.
Θέλω να ενημερώσω όλους τους γνωστούς και φίλους, πως δεν θα συμμετέχω στον «νέο» φορέα της κεντροαριστεράς, γιατί ποτέ δεν άνηκα σε αυτό το χώρο, γιατί δεν έχω πιστεί πως υπάρχουν Πρόγραμμα, Θέσεις και Προοπτικές γι' αυτόν τον φορέα, καθώς πιστεύω δημιουργήθηκε μόνο και μόνο για να σώσει οτι έχει απομείνει από τα επιμέρους κόμματα που τον αποτελούν και γιατί το καινούριο δεν χτίζεται με παλιά και αποτυχημένα υλικά.
Τέλος δεν έφυγα εγώ από ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ αλλά ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ από όλα όσα πίστεψαν οι απλοί εθελοντές του και από όλα αυτά που πρέσβευε απο την ίδρυση του.
Κάθε ενεργός πολίτης πρέπει να προβληματίζεται, να διδάσκεται, να μαθαίνει και να αποφασίζει για το μέλλον...»