Παρασκεύη 19 Ιουλίου 2024
11:08:00

Χαλκίδα

Οι δύο Αλβανοί δολοφόνοι του Ζαφειρόπουλου και οι σχέσεις τους με την Εύβοια

Ο δύο Αλβανοί συνεργοί στη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου είναι κατά την Αστυνομία,
-ο 32χρονος Λατιμίρ Καστρίτσι Ιμπραήμ, (ο φυσικός αυτουργός, δεξιά στη φωτογραφία) ο οποίος συνελήφθη και προφυλακίστηκε και
-ο 30χρονος Ένο-Αλέξανδρος Μάτα, (αριστερά στη φωτογραφία, ο επονομαζόμενος και «κοντός») ο οποίος θεωρείται ότι κατάφερε στο μεσοδιάστημα να διαφύγει στην πατρίδα του, αναζητείται και αναμένεται να εκδοθεί σε βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης.
Σε βάρος τους, ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας με πρόθεση από κοινού, της ληστείας από κοινού κατά συρροή, της παράνομης οπλοφορίας και της οπλοχρησίας

Ο Λατιμίρ Καστρίτσι Ιμπραήμ έχει πλούσιο εγκληματικό βιογραφικό: Βιασμούς και ληστείες, 25χρονη κάθειρξη, αποφυλάκιση λόγω έκτισης των 2/5 της ποινής, απέλαση, παράνομη επιστροφή στη χώρα, νέα φυλάκιση, άδεια, απόδραση. Πλέον είναι και δολοφόνος.
Σημειώνεται ότι ο ένας από τους βιασμούς για τους οποίους συνελήφθη προ 10ετίας, είχε διαπραχθεί στην περιοχή Γλύφα της Χαλκίδας! Η κοπέλα μαζί με το συνοδό της βρίσκονταν σε σταθμευμένο αυτοκίνητο. Ο Λατιμίρ Καστρίτσι Ιμπραήμ και οι συνεργάτες του, απομάκρυναν και κτύπησαν τον άντρα και στη συνέχεια κακοποίησαν σεξουαλικά την κοπέλα, με την απειλή μαχαιριού. Ενώ, φεύγοντας λήστεψε τα θύματά του.

Ο Ένο-Αλέξανδρος Μάτα έχει κι αυτός πλούσιο βιογραφικό στην παραβατικότητα: 7 ληστείες με λεία 220.000 ευρώ, φυλάκιση, απέλαση, παράνομη επιστροφή στη χώρα. Πλέον και αυτός είναι και δολοφόνος.
Σύμφωνα δε με μαρτυρίες, θεωρείται ψυχικά διαταραγμένος. Ενώ, επιπρόσθετα, είχε ταλέντο στο ποδόσφαιρο και αγωνίστηκε σε ελληνικά πρωταθλήματα.
Μεταξύ άλλων ομάδων, την περίοδο 2008-2009 αγωνίστηκε ως αμυντικός στον ΑΟ Κύμης. Και ήταν τότε, το καλοκαίρι του 2008 που έγινε η μεταγραφή του, που ο Ένο-Αλέξανδρος Μάτα είχε ξεκινήσει το μπαράζ των ληστειών!