Σαββάτο 02 Μαρτίου 2024
00:10:23

Χαλκίδα

Η Γεν. Γραμματέας Ισότητας στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών

Στη Χαλκίδα βρέθηκε τη Δευτέρα (22 Μαΐου), η Γενική Γραμματέα Ισότητας Φωτεινή Κούβελα, ως κεντρική ομιλήτρια στην εκδήλωση του Τμήματος Ισότητας Φύλων της Νομαρχιακής Επιτροπής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα «Ισότητα των φύλων, αγώνας για ένα καλύτερο αύριο».
Κατά την εδώ παρουσία της, επισκέφθηκε στο Βασιλικό το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας που λειτουργεί στο Δήμο Χαλκιδέων, χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Ισότητας.
Η κοινωνική αυτή Δομή παρέχει δωρεάν νομική, ψυχολογική και σύντομα και εργασιακή στήριξη σε γυναίκες, ιδίως θύματα βίας και κακοποίησης. Η Φωτεινή Κούβελα συζήτησε με τις εργαζόμενες (ψυχολόγος, κοινωνιολόγος, κοινωνική λειτουργός) για το έργο τους και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τις ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Γενική Γραμματεία για το επόμενο διάστημα.

Η φωτογραφία από τη συνάντηση της Γενικής Γραμματέως με τις εργαζόμενες του Κέντρου, παρουσία της Κατερίνας Κυριάκου-Καλαμιώτη, η οποία πρόσφατα ανέλαβε Εντεταλμένη Σύμβουλος για θέματα Ισότητας στην Περιφέρεια και στο Δήμο Χαλκίδας.

[Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Χαλκιδέων λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο του 2013 και αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου δικτύου, σε συνεργασία με τα συμβουλευτικά κέντρα της ΓΓΙΦ και των Δήμων, τους Ξενώνες φιλοξενίας και την τηλεφωνική γραμμή πανελλαδικής εμβέλειας 15900. Το Κέντρο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Ισότητας. Στελεχώνεται από κοινωνιολόγο, κοινωνική λειτουργό και ψυχολόγο. Στο χρονικό διάστημα λειτουργίας του, έχει υποδεχθεί σημαντικό αριθμό γυναικών με αιτήματα κοινωνικής, ψυχολογικής, νομικής συμβουλευτικής καθώς και φιλοξενίας σε ξενώνες.]