Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
17:56:08

Χαλκίδα

Φυσικό αέριο στα δημοτικά κτήρια από το καλοκαίρι

Σε σχολεία και άλλα κτήρια του Δήμου Χαλκιδέων αναμένεται να φτάσει το φυσικό αέριο κατά το προσεχές χρονικό διάστημα. Και συγκεκριμένα μέσα στο καλοκαίρι, όταν θα είναι καθ' όλα έτοιμη η ΔΕΔΑ (Δίκτυα Εταιρείας Διανομής Αερίου).
Ως γνωστόν, η Χαλκίδα είναι η πόλη από την οποία θα ξεκινήσει πιλοτικά η σύνδεση του φυσικού αερίου, πρώτα στα δημόσια και δημοτικά κτήρια. Το δίκτυο φυσικού αερίου που εγκαταστάθηκε στη Χαλκίδα τα προηγούμενα χρόνια φτάνει ήδη τα 17 περίπου χιλιόμετρα. Ο κύριος αγωγός διαπερνά όλη σχεδόν την πόλη, με εξαίρεση δυστυχώς τη συνοικία της Κανήθου. Με βάση το σχεδιασμό της ΔΕΠΑ, από το τέλος του 2017 θα συνδεθούν και νοικοκυριά στο δίκτυο. Θα προηγηθούν φυσικά όσες κατοικίες είναι σε δρόμους που έχουν ήδη τη σχετική υποδομή. Στη συνέχεια θα επεκταθεί το δίκτυο και σε άλλες γειτονιές».
Πρόκειται για εξέλιξη που θα προσφέρει οικονομικά οφέλη στους χρήστες και θα συμβάλει σε ένα καθαρότερο περιβάλλον.
Στο πλαίσιο αυτό, την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε σχετική σύσκεψη στο Δημαρχείο της πόλης, παρουσία του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΑ (Δημόσιας Επιχείρησης Παροχής Αερίου) Θεόδωρου Κιτσάκου και συνεργατών του. Με τους παράγοντες του Δήμου να βεβαιώνουν ότι από πλευράς του, θα γίνει ότι απαιτείται, έτσι ώστε στο υπάρχον δίκτυο της ΔΕΠΑ να συνδεθούν παρακείμενες σχολικές μονάδες, το Κολυμβητήριο, Γυμναστήρια και άλλα δημοτικά κτήρια, καθώς και ξενοδοχεία και επιχειρήσεις.
Αυτήν την Τετάρτη (15 Μαρτίου) έχει προγραμματιστεί δεύτερη σύσκεψη, για εξειδικευμένα – επιμέρους θέματα.