Τρίτη 16 Απριλίου 2024
22:56:25

Χαλκίδα

Καλλιτέχνες …βάζουν το χεράκι τους στα ΚΑΦΑΟ του ΟΛΝΕ

Ανοιχτή πρόσκληση σε καλλιτέχνες να παρέμβουν δημιουργικά και να αναπτύξουν την έμπνευσή τους στα ΚΑΦΑΟ που βρίσκονται στην περιοχή της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Χαλκίδας απευθύνει ο Οργανισμός Λιμένων Ν. Εύβοιας.
Πρόκειται για τα γνωστά υπαίθρια γκρίζα σιδερένια «κουτιά» που φιλοξενούν αμέτρητα καλώδια και λειτουργούν ως διανεμητές ρεύματος: στην παραλία Χαλκίδας (πλησίον αγάλματος Νίκης της Σαμοθράκης), στην πλατεία Αθανάτων, στο Βοιωτικό Τεταρτοκύκλιο (έναντι του Λιμεναρχείου), στη λεωφ. Μακαρίου (πάνω από πλαζ «Αστέρια»).
Και τα οποία έχουν υποστεί αισθητικό κανιβαλισμό από πάσης φύσεως αυτοκόλλητα, προσβλητικά συνθήματα και κακόγουστα σκίτσα.
Πρόθεση του Οργανισμού είναι η αισθητική αναβάθμιση των ΚΑΦΑΟ και η ενδυνάμωση του πολιτιστικού τοπίου στους δημόσιους χώρους αρμοδιότητάς του και ει δυνατόν, η μετατροπή τους σε καμβά για έργα σύγχρονης τέχνης (street art) συνδεόμενα με την τοποθεσία (site-specific works).
Το κόστος των απαιτούμενων υλικών θα καλυφθεί από τον Οργανισμό.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν τη διαθεσιμότητά τους έως και την Παρασκευή 7 Απριλίου, στις 4 το απόγευμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Οργανισμού Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , στέλνοντας σύντομο βιογραφικό τους, περιγραφή της ιδέας τους, αναφορά στην προτεινόμενη τεχνική και στα κατάλληλα υλικά.
Για περισσότερες πληροφορίες, στην Γραμματεία του Οργανισμού (τηλέφωνα επικοινωνίας: 2221022275, 2221023701, Δεληγιάννη Χρύσα).