Κυριακή 21 Ιουλίου 2024
17:20:37

Χαλκίδα

Έκθεση των μελετητικών προσχεδίων για τη Δημοτική Αγορά

Έκθεση προσχεδίων των προτάσεων των συμμετεχόντων που διακρίθηκαν και έλαβαν Βραβεία, Επαίνους και Εύφημες Μνείες στον Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε για την «Αποκατάσταση, Ανάδειξη, Ανάπτυξη και Λειτουργική Επανένταξη της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας και της Ανάπλασης των επιφανειών της γειτνιάζουσας Πλατείας Αγοράς», παρουσιάζεται στη Χαλκίδα.
Η έκθεση φιλοξενείται στο Κόκκινο Σπίτι. Θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 10 Μαρτίου και θα λειτουργεί καθημερινά από τις 10 το πρωί έως και τη 1 μετά το μεσημέρι.

Η διοργάνωση της έκθεσης περισσότερο θυμίζει τελετή παρά αφορμή δημόσιας διαβούλευσης, δεδομένου ότι απαντά μόνον μερικώς και καθυστερημένα στο αίτημα για δημοσιοποίηση των μελετητικών προσχεδίων. Αποτελεί απλώς έκθεση μακετών που δεν συνοδεύονται από το περιεχόμενο των σχεδίων που απεικονίζουν. Δεν ανταποκρίνεται στο «να παρουσιαστούν από τους ίδιους τους μελετητές τους δημόσια» (κάτι που είχε εκφρασθεί ως πρόθεση και από τον Δήμαρχο, στο Δημοτικό Συμβούλιο της 19ης Δεκεμβρίου).

[ Το πρώτο βραβείο απέσπασε η πρόταση των Αλ. Ζώμα, Μαρίας Παπαβασιλείου και Γεωργίας Μπουντουράκη, με συνεργάτες τις φοιτήτριες αρχιτεκτονικής Μ. Παπαγγελοπούλου και Γ. Σαλτά. Το δεύτερο βραβείο απέσπασε η πρόταση των Γ. Γιαννούτσου, Χρ. Μπασούκου και Γ. Νίκα. Τέλος, το τρίτο βραβείο απέσπασε η ομάδα των Κ. Κίζη και Σπ. Παππά με τους συνεργάτες τους.
Ο πρώτος έπαινος απονεμήθηκε στην ομάδα Ελληνοτεχνική Α.Ε. / Χρ. Πατρώνης και τους συνεργάτες του, ο δεύτερος έπαινος στην ομάδα Β. Ντόβρος, Λ. Βουτσινά και Δ. Μωυσιάδης με τους συνεργάτες τους και ο τρίτος έπαινος στην ομάδα Λ. Ζωίδης και Ι. Παυλίδου με τους συνεργάτες τους. Τέλος εύφημες μνείες απονεμήθηκαν στην ομάδα των Χρ. Θεοδωρόπουλου και Αν. Βερτούρη με τους συνεργάτες τους, στην ομάδα των Τηλ. Ανδριανόπουλου, Θ. Μπαμπανέλου και Νεστ. Σκαντζούρη με τους συνεργάτες τους και στην ομάδα του Κων. Πουλόπουλου με τους συνεργάτες του. ]

 

 

λειτουργίας της είναι πολύ περιορισμένο και αυστηρά σε πρωινές ώρες. Κυρίως όμως, πραγματοποιείται εκ των υστέρων αφού ακολουθεί την κατακύρωση του διαγωνισμού.
Και βέβαια, ακόμη δεν έχει γίνει η διαδικτυακή ανάρτηση των μελετητικών προσχεδίων, για την οποία απαιτείται ένα απλώς κλικ και την οποία είχε αναγγείλει ο ίδιος ο Δήμαρχος.