Παρασκεύη 19 Ιουλίου 2024
12:06:59

Χαλκίδα

Νίκες - ανάσα για την παραμονή!

Νίκες που τους έδωσαν βαθμολογική ανάσα και αποτελούν ένα πρώτο βήμα για θετική συνέχεια και του στόχου της παραμονής στα «μεγάλα σαλόνια», πέτυχαν ΓΣ Κύμης και Ηρακλής Χαλκίδας.

Ο ΓΣ Κύμης στο κλειστό Κανήθου επικράτησε με το συντριπτικό 97-65 της ουραγού Δόξας Λευκάδας, έδειξε ζωντάνια, έπαιξε καλό μπάσκετ, πήρε την πολύτιμη νίκη, βελτίωσε ψυχολογία. Και πλέον περιμένει τους επόμενους 7 «τελικούς» για να αποδείξει –όπως σημείωσε και ο Βασίλης Μπρατσιάκος- ότι «μόνοι μας βγάλαμε τα μάτια μας, μόνοι μας θα ξαναμπούμε στον ίσιο δρόμο» γιατί πραγματικά, «η ομάδα αξίζει να μείνει στην Basket League.»

Ο Ηρακλής Χαλκίδας μέσα στο «Ζηρίνειο» κόντρα στην Κηφισιά, «τα έδωσe όλα», έπιασε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση και πέτυχε τη μεγάλη έκπληξη, παίρνοντας τη νίκη με 3-2 σετ και μαζί, 2 πολύτιμους βαθμούς στη προσπάθεια για καλύτερο πλασάρισμα εν όψει play out (πρόκειται για mini πρωτάθλημα δύο γύρων των ομάδων που θα καταλάβουν τις 9η, 10η και 11η θέσεις στη βαθμολογία, με μεταφορά της βαθμολογικής συγκομιδής της κανονικής περιόδου και με την τελευταία να υποβιβάζεται).

Η επόμενη αγωνιστική και για τους δύο είναι το προσεχές Σάββατο, 4 Μαρτίου. Ο ΓΣ Κύμης ταξιδεύει στο Ρέθυμνο (που εντός έδρας το έχει νικήσει δύο φορές, για πρωτάθλημα και κύπελλο) και ο Ηρακλής Χαλκίδας υποδέχεται στο κλειστό Κανήθου, στις 6 το απόγευμα, τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης (που πρόσφατα τον νίκησε στο ίδιο γήπεδο για το κύπελλο). Με τις δύο ομάδες να μπορούν να πάνηγυρίσουν ακόμη μια νίκη.