Κυριακή 21 Ιουλίου 2024
16:52:30

Χαλκίδα

Με …σωτήρα Σωτηρίου και πρόεδρο Τσαγκάρη...

Το γαϊτανάκι των διοικητικών εναλλαγών στον ΑΟ Χαλκίς, καλά κρατεί. Στο πινακάκι με τα ονόματα των Καρυστινού, Κοτσάτου, Τόλια, Στούπα, έρχεται να προστεθεί –μόλις τέσσερις μήνες μετά την ανάληψη της προεδρίας- και αυτό του Ελευθεριάδη, ο οποίος τελείωσε από την ομάδα.
Στο εσωτερικό της ομάδας είχε προκληθεί ένας εμφύλιος, αποτέλεσμα της αδυναμίας του Ελευθεριάδη να αντιμετωπίσει τις τρέχουσες οικονομικές απαιτήσεις που άφησε τα περιθώτια για γκρίνιες, αμφισβήτηση και τελικά, ρήξη. Ο Ελευθεριάδης έχασε την κρίσιμη ψηφοφορία και οδηγήθηκε στην έξοδο. Μαζί του αποχώρησαν και ο μέχρι τώρα ταμίας Κώστας Σφύρλας και η Δήμητρα Βελή.

Νέος ουσιαστικός ηγέτης αναλαμβάνει ο Στέφανος Σωτηρίου, ο οποίος δηλώνει ότι δύναται να ανταπεξέλθει στα οικονομικά βάρη της ομάδας αλλά ως μέλος (με τη διαδικασία της κοπτάτσιας, δηλ. διορισμού κι όχι εκλογής) της μέχρι τώρα υπό τον Γιάννη Ελευθεριάδη διοίκησης, δεν ενεργοποίησε τη χορηγία της εταιρείας EnG που εκπροσωπεί (ο ίδιος λέει ότι αφορά στη νέα σεζόν 2017-18)...
Στο πλευρό του είχαν ταχθεί ο μέχρι τώρα αντιπρόεδρος Γιώργος Τσαγκάρης, που πλέον ασκεί καθήκοντα προέδρου και οι Αλέκος Σιγανός και Βασίλης Πίσχινας (εξ άλλου τους είχε ομαδοποιήσει και ο Ελευθεριάδης που τους κατηγόρησε ως συκοφάντες και έθεσε το «ή αυτοί ή εγώ») καθώς και ο Κώστας Αναγνωστάκης. 

Σημειώνεται ότι, από πλευράς Σωτηρίου είχε απαιτηθεί «παραίτηση με απολογισμό, με καταγραφή εσόδων εξόδων με όλες τις τυπικές λεπτομέρειες παράδοσης παραλαβής και πλήρη διαφάνεια». Κάτι που φαίνεται ότι προσπεράστηκε αφού δεν αναφέρθηκε καν στην από κοινού παρουσία Ελευθεριάδη - Τσαγκάρη όπου ανακοινώθηκαν επίσημα οι διοικητικές εξελίξεις, με τον δεύτερο να παρουσιάζεται ως ήδη παραλαβών. 

Πάντως, στην πράξη, πρόκειται για αλλαγές προσώπων και ρόλων στην ομάδα, που ουδόλως μπορούν να αποτελέσουν εγγύηση για σταθερή λύση στα χρόνια διοικητικά παράλογα και τα οικονομικά αδιέξοδα του ΑΟΧ. Τα προβλήματα ξεπερνούν τις ικανότητες και τις δυνατότητες των εμπλεκομένων!...