Παρασκεύη 19 Ιουλίου 2024
12:31:14

Χαλκίδα

Πέμπτη ημέρα από το κτύπημα του χιονιά…

Πέμπτη ημέρα από το ξεκίνημα του σφοδρού χιονιά που ξέσπασε στην Εύβοια και σε εξέλιξη βρίσκονται οι επιχειρήσεις όλων των υπηρεσιών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και των Δήμων, σε συνεργασία με το Στρατό και το Πυροσβεστικό Σώμα για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας που επικρατεί

Στην Εύβοια επιχειρούν περίπου 60 μηχανήματα, κυρίως σε χωριά που έχει διακοπεί η πρόσβαση ενώ οι υπηρεσίες της Περιφέρειας είναι σε συνεχή επαφή με τη ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση παροχής της ηλεκτροδότησης στις περιοχές που είχαν προκύψει προβλήματα. Σε Κύμη – Κονίστρες και Δίρφη , περιοχές που κηρύχθηκαν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, αυτή την ώρα βρέχει, ενώ επιχειρούν συνεχώς μηχανήματα της περιφέρειας για τον απεγκλωβισμό και των υπολοίπων χωριών που έχουν απομείνει χωρίς επικοινωνία. Όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο είναι ανοιχτό ενώ υπάρχουν ακόμη κλειστοί δημοτικοί δρόμοι. Σύμμαχος είναι πλέον ο καιρός που αναδιπλώθηκε, δίνοντας τη θέση της χιονόπτωσης στη βροχή.

( Στη φωτογραφία, το κλειστό γυμναστήριο Κύμης "Νικος Μαρίνος", ανοικτό πλέον αφού η οροφή του υποχώρησε το πρωί της Τρίτης από το βάρος του συσσωρευμένου χιονιού.)