Παρασκεύη 29 Μαρτίου 2024
01:06:40

Χαλκίδα

Αυτοκτόνησε ισοβίτης που παραβίασε την άδειά του από τις φυλακές Χαλκίδας

Κρατούμενος των Φυλακών Χαλκίδας που είχε πάρει άδεια και την παραβίασε, καθώς έπρεπε να επιστρέψει στις 6 Δεκεμβρίου αλλά δεν επέστρεψε, είναι ο άνδρας που αυτοκτόνησε σήμερα (Σάββατο 10 Δεκεμβρίου) το πρωί στο πίσω μέρος της πλατείας Θεάτρου, απέναντι από τη Βαρβάκειο Αγορά στην Αθήνα, αφού πρώτα αντάλλαξε πυροβολισμούς με αστυνομικούς.
Νεκρός είναι ο 38χρονος Θεόφιλος Λαζαράκης που εξέτιε ποινή ισοβίων στις φυλακές Χαλκίδας, για ανθρωποκτονία γυναίκας, κατά τη διάρκεια ληστείας μέσα σε φούρνο, το 2004, στον Άγιο Δημήτριο Αττικής.

Το περιστατικό συνέβη στις 11:15 το πρωί όταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ επιχείρησαν να υποβάλουν σε έλεγχο μια ομάδα ανθρώπων στην πλατεία Ομονοίας. Ο Λαζαράκης αρχικά πυροβόλησε τρεις φορές εναντίον των ανδρών της ΕΛΑΣ και τραυμάτισε έναν αστυνομικό στο χέρι, ενώ παρά το ότι η ομάδα ΔΙΑΣ ανταπέδωσε τους πυροβολισμούς, κατάφερε να διαφύγει. Λίγα λεπτά αργότερα, ωστόσο, ο 38χρονος έβγαλε το πιστόλι του και αφού κρύφτηκε πίσω από κτήριο, έθεσε τέρμα στη ζωή του.

Για καθαρή αυτοκτονία με τραύμα εξ'επαφής από πυροβόλο όπλο έκανε λόγο ο ιατροδικαστής Γιώργος Ντιλέρνια που εξέτασε τη σορό του 38χρονου. Για να επαληθευτεί η αναφορά του ιατροδικαστή αναμένονται τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων απ' όπου θα επιβεβαιωθεί αν βρέθηκε πυρίτιδα στα χέρια του. Η αυτοκτονία επιβεβαιώνεται και από το «δεν πρόκειται να ξαναγυρίσω στη φυλακή» που έγραφε σε σημείωμα που είχε αφήσει ο Λαζαράκης στο σπίτι των γονιών του, με το οποίο ουσιαστικά προανήγγειλε ότι είναι έτοιμος να σκοτώσει ή να σκοτωθεί...