Περιοδεία Μπακογιάννη στο Δήμο Ερέτριας
- Κατηγορία Ειδησεις
Τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη υποδέχθηκε την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, ο Δήμος Ερέτριας.
Στην επίσκεψη – περιοδεία του, ο Περιφερειάρχης συνοδευόταν από τον Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Φάνη Σπανό, την πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Μίνα Παπαναστασίου, τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Αργύρη, τον Πρόεδρο της «Αναπτυξιακή Εύβοιας ΑΕ» Σταμάτη Γκάβαλη, τον πρόεδρο της «Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Στερεάς Ελλάδας» Γιώργο Κελαϊδίτη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους Βαγγέλη Κούκουζα και Αφροδίτη Μηλίδου-Θαλασσινού καθώς και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας.
Η υποδοχή έγινε από τη Δήμαρχο Αμφιτρίτη Αλημπατέ, παρουσία συνεργατών της και εκπροσώπων τοπικών συλλογικοτήτων.
ΤΑ ΔΥΟ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΕΣΠΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ
Με σημείο πρώτης συνάντησης το χώρο του Αρχαίου Θεάτρου της Ερέτριας (παρουσία και της προϊσταμένης της Εφορίας Αρχαιοτήτων Εύβοιας Πάρη Καλαμαρά), για τη συντήρηση, αποκατάσταση και ανάδειξη του οποίου, πρόσφατα εγκρίθηκε έργο ενταγμένο στο νέο ΕΣΠΑ, με χρηματοδότηση 1.050.000 ευρώ.
Ενώ ακολούθησε επίσκεψη στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ερέτριας, το οποίο πρόκειται να μετεγκασταθεί σε νέο χώρο που έχει επιλεγεί για να αναγερθεί το νέο διδακτήριο του, έργο το οποίο επίσης έχει ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ, με χρηματοδότηση 2.500.000 ευρώ.
Πρόκειται για δύο έργα που σύντομα πρόκειται να ξεκινήσουν, αποδεικνύοντας την αποτελεσματικότητα της από κοινού προσπάθειας Περιφέρειας και Δήμου (και δικαιώνοντας τις προσδοκίες των πολιτών) ώστε «το νέο ΕΣΠΑ να μην αποτελέσει μια ακόμη μεγάλη χαμένη ευκαιρία».
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ
Στη συνέχεια, ο Περιφερειάρχης, η Δήμαρχος και η συνοδεία τους
-μετέβησαν κατά σειρά στο Γυμνό (όπου ήταν παρών και ο πρόεδρος της ΤΚ Σέττας), την Καλλιθέα, την Άνω Βάθεια, και την Αμάρυνθο. Σε αυτές τις συναντήσεις καταγράφηκαν εκκρεμούντα τοπικά θέματα και εξετάστηκαν οι προοπτικές επίλυσής τους.
-ενώ στην Αμάρυνθο συναντήθηκαν με εκπροσώπους των ξενοδόχων που δραστηριοποιούνται στα όρια του Δήμου.
Σε όλες τις κατά τόπους επισκέψεις τους, Κώστας Μπακογιάννης και Αμφιτρίτη Αλημπατέ είχαν την ευκαιρία άμεσης επαφής και με πολίτες, απαντώντας σε ερωτήσεις τους και ενημερώνοντας για θέματα που τους απασχολούν και αφορούν στις αρμοδιότητές τους.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ FAST TRACK ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ
Επιστρέφοντας στην Ερέτρια, επισκέφθηκαν το Νησί των Ονείρων (ατη φωτογραφία), όπου συζητήθηκαν τα βήματα της διαδικασία νομιμοποίησης των ήδη υφιστάμενων και στην πλειοψηφία τους αυθαίρετων, κτισμάτων και αναλύθηκαν οι προοπτικές αξιοποίησής του.
Και βέβαια, ο Περιφερειάρχης παρέστη στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα συζήτησης τόσο τα υπό εξέλιξη και υπό χρηματοδότηση έργα όσο και τα αναγκαία προς υλοποίηση έργα που εκκρεμούν.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης κυριάρχησε η πρόθεση ένταξης του Νησιού των Ονείρων στο θεσμικό πλαίσιο των κατά νόμο (Ν. 3894/2010 & 4146/2013) στρατηγικών επενδύσεων και τις ακολουθούμενες διαδικασίες fast-track, σε συνεργασία με τον αρμόδιο φορέα, την Enterprise Greece (που έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας) και σκοπό την απλοποίηση και επιτάχυνση της διαδικασίας αδειοδοτήσεων, καθιστώντας πιο ομαλή και ελκυστική μια επένδυση στο Νησί.