Πέμπτη 23 Μαϊου 2024
06:35:13

Χαλκίδα

Ελέγχθηκε για λίγο αλλά αναζωπυρώθηκε…

Τελικά, η αντιπολίτευση δεν σταματά πουθενά. Από το protothema.gr , ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου κατηγορείται ότι «βιάστηκε να... θέσει υπό έλεγχο τη φωτιά» που καίει από το πρωινό του Σαββάτου, σε ένα μέτωπο 15 χιλιομέτρων, καταστρέφοντας 20.000 στρέμματα δάσους και φθάνοντας 200 μέτρα από τη Λίμνη.
Ο Ευβοέας Υπουργός δήλωσε το πρωί της Κυριακής στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι η «φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο χάρις στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των δυνάμεων πυρόσβεσης και εντός της ημέρας θα έχουν σβηστεί και τα τελευταία μέτωπα».

Κι όμως, την ώρα των δηλώσεων του Υπουργού, νωρίς το πρωί της Κυριακής, «η φωτιά -μετά και την τελευταία εστία στην Κατούνια, η οποία ελέγχθηκε από τις δυνάμεις πυρόσβεσης- τέθηκε υπό έλεγχο». Και άρα, τη στιγμή εκείνη, οι δηλώσεις αυτές ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα που περιέγραφε η αρμόδια Δημόσια Αρχή πυρόσβεσης.
Δυστυχώς, λόγω των ισχυρών ανέμων που άρχισαν να πνέουν και πάλι στην περιοχή αλλά και του δύσβατου εδάφους που εμποδίζει τα πεζοφόρα τμήματα να φτάσουν στις πύρινες εστίες, στη συνέχεια υπήρξε αναζωπύρωση της πυρκαγιάς στη δασική περιοχή ανατολικά της Λίμνης.