Πέμπτη 23 Μαϊου 2024
06:35:46

Χαλκίδα

Η μπασκετική Κηφισιά δεν μετακομίζει Χαλκίδα (αλλά στην Α2)

Πολύς λόγος γινόταν για την προοπτική μετακόμισης της μπασκετικής ΑΕΝ Κηφισιάς στη Χαλκίδα. Αυτό που δεν έγινε κατορθωτό (από τις αντιδράσεις των λιγοστών φιλάθλων της και κυρίως την ενεργοποίηση του Δήμου Κηφισιάς για εξεύρεση χορηγιών για την ομάδα) την περυσινή σεζόν 2015-16, δεν ήταν γραφτό να τελεσφορήσει ούτε τη φετινή σεζόν 2016-17.
Ο Δήμος Κηφισιάς δεν μπόρεσε να μετουσιώσει σε πράξη τις δεσμεύσεις του, οι οικονομικοί παράγοντες των βορείων προαστίων αδιαφορούν και οι φίλαθλοι των βορείων προαστίων συνεχίζουν την ισχνή προσέλευσή τους στο «Ζηρίνειο». Κατά συνέπεια, υπήρξε και φέτος επαναπροσέγγιση Χαλκιδέων παραγόντων με τον ισχυρό άνδρα της ΑΕΝ Κηφισιάς, Γιώργο Βαγενά. Προφανώς όμως, Χρήστος Παγώνης, Τάσος Κολιτσιδόπουλος και Γιάννης Γεωργουσόπουλος, πέραν της ανταπόκρισης του κόσμου της Χαλκίδας, δεν μπορούσαν να δοθούν διαβεβαιώσεις και για συνεισφορά στον οικονομικό τομέα... Αποτέλεσμα, η εξεταζόμενη συνεργασία να μην ευτυχήσει.
Τελικά, η ΑΕΝ Κηφισιάς δεν μετακομίζει στη Χαλκίδα αλλά στην Α2... Λόγω των απαιτητικών δεδομένων της Α1 και θέλοντας να διατηρήσει την οικονομική της αξιοπιστία, η διοίκηση Βαγενά αποφάσισε (κατά το παράδειγμα του Φάρου Κερατσινίου) η ομάδα να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα της Α1 και να αγωνιστεί στην Α2, κάτι που γνωστοποίησε και στην διοργανώτρια αρχή, την ΕΟΚ.