Παρασκεύη 19 Ιουλίου 2024
13:04:16

Χαλκίδα

Σήμερα η κηδεία του Στέλιου Μαργαρίτη

Έφυγε από τη ζωή, το πρωί της Τρίτης 5ης Ιουλίου, σε ηλικία 82 ετών, ο Στέλιος Μαργαρίτης.

Δήμαρχος Χαλκιφέων την 8ετία 1997-2004 και Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Εύβοιας το ίδιο διάστημα, Από τον Σεπτέμβριο του 2014, με τη δημοτική θητεία Παγώνη, ήταν Πρόεδρος της Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας Εκμετάλλευσης Περιουσίας Χαλκιδέων (ΔΑΕΠΕΧ).

Η κηδεία του Στέλιου Μαργαρίτη θα γίνει την Τετάρτη 6 Ιουλίου, στις 6 το απόγευμα από την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στη Χαλκίδα, τιμητικά με δαπάνη του Δήμου Χαλκιδέων. 

Στη φωτογραφία, ο Στέλιος Μαργαρίτης σε πρόσφατη παρουσία του σε αγώνες στην Πίστα Μηχανοκίνητου Αθλητισμού που κατασκευάστηκε επί δημαρχίας του. 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΡ. ΠΑΓΩΝΗ

"Θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή και βαθιά συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του εκλιπόντος.
Σήμερα ο Δήμος μας είναι φτωχότερος, καθώς μετρά μια ιδιαιτέρως σημαντική απώλεια για τον πολιτικό και κοινωνικό βίο, για τη φωνή των αγώνων, των αξιών, της δημοκρατίας και της αυτοδιοίκησης".

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Χαλκιδέων συνήλθε εκτάκτως σήμερα 5 Ιουλίου 2016, ημέρα Τρίτη και ώρα 14:00 πμ, με αφορμή την αναγγελία του θανάτου του πρώην Δημάρχου του Δήμου Χαλκιδέων ΣΤΕΛΙΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ.
Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο κ. Πρόεδρος προέβη προς το Σώμα στην ακόλουθη εισήγηση :
«Με μεγάλη συγκίνηση και σεβασμό, η κοινωνία της Χαλκίδας αποχαιρετά σήμερα τον Στέλιο Μαργαρίτη, έναν άξιο Δήμαρχο που για δεκαετίες υπηρέτησε τον τόπο και την Αυτοδιοίκηση, στην οποία αφιερώθηκε με όραμα συνέπεια, ήθος και αγωνιστικό πνεύμα.
Ο Στέλιος Μαργαρίτης έδρασε σε όλη του τη ζωή και σε όλα τα επίπεδα (επαγγελματικά, κοινωνικά, οικογενειακά) με τρόπο υποδειγματικό.
Με την αξιοπρεπή και συνεπή προσωπική του διαδρομή, πάντα ενταγμένη στη συλλογική δράση, άφησε το δικό του στίγμα προσφοράς στην τοπική κοινωνία και κέρδισε το σεβασμό όλων.
Ο Στέλιος Μαργαρίτης, ταύτισε τη ζωή του με την τοπική αυτοδιοίκηση.
Δήμαρχος του Δήμου Χαλκιδέων, στον τόπο που τόσο αγάπησε και τόσα του προσέφερε, για δύο 4ετίες από το 1987 ως το 1994 και στη συνέχεια ως επικεφαλής της Αντιπολίτευσης του Δήμου για 2 4ετίες από το 1995 έως και το 2002, ως μέλος τουΔιοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης Χαλκίδας από το 2011 ως το 2014 και Διευθύνων Σύμβουλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΑΕΠΕΧ Α.Ε. από το 2014 ως και σήμερα.
Η σιωπή από την απουσία του, θα είναι ηχηρή. Ίσως γιατί όλη η ζωή του ήταν γεμάτη από αγώνες για ιδανικά, για αξίες και αρχές, που οφείλουμε να σεβόμαστε και να υπηρετούμε όλοι.
Ο Στέλιος Μαργαρίτης ανήκει στην κατηγορία των επιφανών ανδρών που «τάφος τους είναι κάθε τόπος, και δε σώζεται το όνομά τους μόνο σε επιγραφές στην πατρίδα τους, αλλά διατηρείται η ανάμνησή τους και στους άλλους τόπους, πιο πολύ στη μνήμη και στις καρδιές των ανθρώπων».
Ο Στέλιος Μαργαρίτης αγάπησε τη Χαλκίδα, κέρδισε την καταξίωση στον αγώνα της ζωής και θα παραμείνει στη μνήμη μας και την καρδιά μας.»

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Χαλκιδέων αφού έλαβε υπόψη, την παρουσία του θανόντος στα κοινά, τους αγώνες, το ήθος, την εργατικότητα, την ευγένεια και την συνολική του προσφορά στον τόπο, αποφασίζει ομόφωνα

- Να παραστεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο στην νεκρώσιμη ακολουθία του εκλιπόντος.
- Να εκφράσει την βαθιά θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια των μελών στην οικογένεια του θανόντος.
- Οι σημαίες στα Δημοτικά Κατάστηματα του Δήμου Χαλκιδέων στην πόλη της Χαλκίδας να κυματίζουν μεσίστιες κατά την ημέρα της κηδείας.
- Να κατατεθεί στέφανος στη σορό του εκλιπόντος .
- Κατά την εξόδιο ακολουθία να παραστεί η Φιλαρμονική του Δήμου μας προς απόδοση τιμών στον εκλιπόντα.
- Το ψήφισμα αυτό να δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο.
- Η κηδεία να γίνει δημοσία δαπάνη «τιμής ένεκεν».

Αντιπροσωπεύοντας τα αισθήματα ολόκληρης της Αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας της περιοχής, αποχαιρετούμε με βαθιά συγκίνηση και σεβασμό τον Στέλιο Μαργαρίτη. Η προσωπική του αξιοπρέπεια, το πολιτικό του ήθος και η αφοσίωσή του στον τόπο και την Αυτοδιοίκηση, αποτελούν για εμάς παρακαταθήκη που οφείλουμε να σεβόμαστε και να υπηρετούμε.
Καλό σου ταξίδι, Δήμαρχε. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της γης της Χαλκίδας που θα σε σκεπάσει.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΦΑΝΗ ΣΠΑΝΟΥ

"Ο Στέλιος Μαργαρίτης αφήνει πίσω του το μεγάλο του έργο ως Δήμαρχος Χαλκιδέων, την πάντοτε ενεργό του παρουσία ως πολίτης της Χαλκίδας και βέβαια τη λατρεμένη του οικογένεια. Η απώλειά του μας βυθίζει όλους σε βαθιά θλίψη. Το ίχνος του όμως θα παραμείνει σηματοδότης του δρόμου της αρετής, της αγάπης και της αφοσίωσης σε αυτά που πίστεψε και οραματίστηκε. Στην οικογένειά του εκφράζω τα πιο θερμά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια."

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Γ.Γ. ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ

"Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια, για την απώλεια του πρώην Δημάρχου Χαλκιδέων Στέλιου Μαργαρίτη. Οι πολίτες της Χαλκίδας θα τον θυμούνται για την προσφορά του στα κοινά της πόλης μας.
Κουράγιο και δύναμη στους οικείους του." 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Ε. ΕΥΒΟΙΑΣ

"Ο Δήμαρχος, ο Στέλιος Μαργαρίτης δεν βρίσκεται πια κοντά μας. Ημέρα θλίψης για την πόλη της Χαλκίδας αλλά και για το ΠΑΣΟΚ της Εύβοιας , που έχασε έναν στυλοβάτη και έναν ακούραστο αγωνιστή του.

Ο Στέλιος Μαργαρίτης κέρδισε τον σεβασμό και την αναγνώριση από όλους , με την παρουσία του και την προσφορά του σε όποιο στίβο και αν αγωνίστηκε είτε ήταν η αυτοδιοίκηση είτε η πολιτική. Άφησε το στίγμα του και στο χώρο του ΠΑΣΟΚ. Ιδεολόγος , προοδευτικός, σύγχρονος, μεταρρυθμιστής, πρωτοπόρος, ειλικρινής, μερικά μόνο από τα επίθετα που θα μπορούσε κανείς να του αποδώσει. Το χαρακτηριστικότερο όμως αγωνιστής , μέχρι το τέλος. Σύντροφε Δήμαρχε Στέλιο Μαργαρίτη καλό ταξίδι."

ΨΗΦΙΣΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

"Το ΔΣ του 9ου Π.Τ. Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας του Οικονομικού Επιμελητηρίου συνήλθε, την Τρίτη 5 Ιουλίου σε έκτακτη συνεδρίαση με αφορμή την αναγγελία του θανάτου του εξαίρετου μέλους μας, Οικονομολόγου Μαργαρίτη Στυλιανού, πρ. Δημάρχου Χαλκίδας. αναγνωρίζοντας την πολυετή προσφορά του στην Πόλη της Χαλκίδας όσο και στον επιμελητηριακό θεσμό, από τη πλευρά του ιδρυτικού μέλους του 9ΟΥ Π.Τ.

Ο Στέλιος υπήρξε άνθρωπος ακέραιος, έντιμος, με βαθιά γνώση του αντικειμένου που υπηρέτησε, με αποδεδειγμένες κοινωνικές ευαισθησίες και με την δράση του συνέβαλε καθοριστικά στην αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της πόλης μας. Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα: 1. Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια, και τους οικείους του εκλιπόντος 2. Να παραστούν όλα τα μέλη του ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ στην κηδεία του εκλιπόντος 3. Να κατατεθεί αντί στεφάνου χρηματικό ποσό στο «ΙΔΡΥΜΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ» 4. Να αποσταλεί το ψήφισμα στου οικείους του και να δημοσιευθεί στον Τοπικό Τύπο."