Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
09:05:01

Χαλκίδα

Διεθνές συνέδριο Φυσικής στη Χαλκίδα

Διεθνές συνέδριο (Workshop) Φυσικής, με θέμα «Κβαντική Χρωμοδυναμική σε κοσμικές ενέργειες» φιλοξενείται στη Χαλκίδα (στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Μέγαρο «Κότσικα» και στο ξενοδοχείο «Παλίρροια») έως και την Παρασκευή, 20 Μαΐου.

Το συνέδριο πραγματοποιείται με τη συμμετοχή 25 θεωρητικών και πειραματικών επιστημόνων στον Τομέα της Φυσικής Υψηλών Ενεργειών από γνωστά Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα της Ευρώπης, των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, του Ισραήλ, της Αυστραλίας και της Ιαπωνίας. Στη διάρκειά του συνεδρίου, θα παρουσιασθούν και θα αναλυθούν πρόσφατα δεδομένα από τον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων (LCH) και από τα Παρατηρητήρια Κοσμικών Ακτίνων (Pierre Auger) στην Αργεντινή και Νετρίνων (Ice Cube) στην Ανταρκτική, ενώ παράλληλα, θα συζητηθούν τα κυριότερα θεωρητικά μοντέλα για την περιγραφή των παραπάνω αποτελεσμάτων.

Η επιλογή της πόλης της Χαλκίδας ως τόπου του συνεδρίου, προφανώς οφείλεται στη συμμετοχή του Χαλκιδέου Διονύση Τριανταφυλλόπουλου (καθηγητής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο του Τρέντο της Ιταλίας, γιου του φιλολόγου Νίκου Δ. Τριανταφυλλόπουλου) στην ομάδα των διοργανωτών επιστημόνων.